GENEL Haberleri Tümü

KOCAELİ AFAD AFET BİLİNÇLENDİRME ÇALIŞMALARINI ARALIKSIZ SÜRDÜRÜYOR

Kocaeli AFAD Müdürlüğü, 14 günde 14 farklı yerde 2885 kişeye afet eğitimi vererek ve tatbikatlar yaptırarak afet bilincinin geliştirilmesine devam etti.

 Okul, aile ve işyerlerini kapsayan ve toplumun tüm kesimlerine afet bilinci kazandırmayı hedefleyen "Afete Hazır Türkiye" Projesi Kocaeli AFAD Müdürlüğü öncülüğünde İlimizde de sürdürülüyor.

            Afetler öncesinde zarar azaltma ve hazırlık başlıklarında yoğunlaştırılan çalışmaların önemli bir ayağı olan afet eğitimleriyle Kocaelililerin farkındılıklarının arttırılmasına odaklandıklarını anlatan ve konuyla ilgili bilgi veren Kocaeli AFAD Planlama ve Zarar Azaltma Şube Müdürü Nurten Gümüş, “imkanlar ölçüsünde ne kadar fazla kişiye ulaşırsak, hepimiz için o kadar fazla fayda sağlanacağına inanıyoruz” dedi.

            Gümüş’ün verdiği bilgiye göre son 14 günlük periyotta Kocaeli AFAD tarafından 14 farklı yerde afet eğitimi organize edildi. Anılan süre zarfında okul olarak Körfez Barbaros İmam Hatip Ortaokulunda 83, Gölcük Saraylı Çocuk Evlerinde 20, Yeniköy Denizdibi İlköğretim Okulunda tahliye tatbikatıyla birlikte 648, Darıca Assan Çimento MTA Lisesinde tahliye tatbikatıyla birlikte 1148, Kartepe Özel Bahçeşehir Ortaokulunda 468, Yahya Kaptan Kassel Çocuk Şehrinde 27, Köseköy Rehabilitasyon Merkezinde 34, Gebze Özel Pelikan Ortaokulunda tahliye tatbikatıyla birlikte 200 öğrenciye afet farkındalığı kazandırıldı. Ayrıca Gebze Bosch Fabrikasında 80, Kent Gıda Fabrikasında 33, TSE Kampüsünde 41, Birinci Otomotiv’de 40 çalışana Afet bilinci, arama kurtarma, yaralı taşıma, yangın ve tahliye eğitimleri verilerek tatbikatlar gerçekleştirildi.

Tavşancıl Huzurevinde 23, Kocaeli Huzurevinde de 40 kişinin eğitim ve tatbikatlara tabi tutulduğunu ileten Gümüş, 8 okulda 2628 öğrenci ve öğretmene, 4 işletmede 194 çalışana, 2 huzurevinde de 63 misafire afet bilinçlendirme katkısı sunulmuş olduğunu, toplamda böylece 2885 kişiye ulaşılmış olduğunu sözlerine ekledi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz