GÜNDEM Haberleri Tümü

Kırgızistan'dan geldiler, kardeş oldular

23 Nisan Çocuk Festivali için Kocaeli’ye gelen Kırgız çocuklar Türk aileleri ile buluştu.

 Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin 23 Nisan Uluslararası Çocuk ve Bilim Festivali için yaklaşık 5 bin 200 kilometre mesafeden Kocaeli’ye gelen Kırgızistanlı çocuklar, festival süresince bir arada yaşayacakları Türk arkadaşları ile buluştu. İki ülke çocuklarının sevinci ve heyecanı görülmeye değerdi.

 

KIRGİZİSTAN’DAN GELDİLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından hayata geçirilen 23 Nisan Uluslararası Çocuk Festivali için 41 ülkeden 1000 çocuk Kocaeli’ye gelmeye devam ediyor. Bu kapsamda Orta Asya ülkesi Kırgızistan’dan gelen öğrenciler de önceki gün ilimize ayak bastı. İlk olarak 50 Yıl. Ortaokulu’na getirilen konuk ülke çocukları burada yeni arkadaşları ile tanışma fırsatı buldu.

 

KENDİ ELLERİYLE İKRAM ETTİLER

Türk aileleri, 50. Yıl. Ortaokulu bahçesinde Kırgızistan’dan gelen 20 çocuk ve kafile liderlerine samimi bir karşılama yaptı. Oldukça heyecanlı ve mutlu olduğu gözlenen konuk ülke çocukları yapılan bu karşılamadan çok memnun oldu. Ardından okul konferans salonunda Kırgız ve Türk çocukları birbirleriyle tanıştı. Salonda hazır bulunan yiyecekleri kendi elleri ile Kırgız arkadaşlarına ikram eden Türk çocukları festivalin amacını bir kez daha ortaya koydu.

 

AİLELER VE ÇOCUKLARI ÇOK MUTLU

Daha önce de 23 Nisan Festivali kapsamında konuk ülke çocuklarını misafir ettiklerini söyleyen Filiz Burak” Çok farklı bir duygu. Kısa süre de olsa ailecek kaynaşıyoruz. Bir evladım gibi oluyorlar.” dedi. 50. Yıl. Ortaokulu öğrencisi Melis Burak ise çok mutlu olduğunu belirterek” Bir kardeşim var. Şimdi iki kardeşim daha olacak. Onlarla gezeceğiz, oynayacağız” şeklinde konuştu. Züleyha Özdemir ve kızı Sudenur ise 23 Nisan Festivali ile çok değerli bir deneyim edindiklerini belirtti.


    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz