EKONOMİ Haberleri Tümü

'Naylon poşet yerine kese kağıdı kullanılmalı'

TESK Genel Başkanı Palandöken, "Naylon poşetin uzun vadede kanserin en büyük tetikçilerinden olduğunu unutuyoruz. Vatandaşı artık kese kağıdı, file veya bez çantalar kullanmaya teşvik etmeliyiz.” dedi.

 (AA) - Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanı Bendevi Palandöken, yazılı açıklamasında, naylon poşet ya da torbaların kanser gibi hastalıklara yol açtığının bilinmesine karşın, kullanımının son yıllarda hızla arttığını belirtti.

Palandöken, naylon poşetlerin çevreye ve ekonomiye zararlarına da vurgu yaparak, şu değerlendirmelerde bulundu: 

"Çevre ve Şehircilik Bakanlığının Atık Yönetmeliği kapsamında 1 Ocak 2018 itibarıyla geçerli olacak, marketlerde ve mağazalarda naylon poşet kullanımını yasaklayacak düzenleme, çevremiz, sağlığımız ve ülkemiz için büyük kazanç sağlayacaktır."

Palandöken, naylon poşet kullanımını azaltmak için tavsiyelerde bulunurken, "Bir hafta içinde yalnızca 2 poşet daha az kullanıldığında haftada 6, ayda 24, yılda 312 adet poşet daha az tüketilmiş oluyor. Alışverişlerde kese kağıdı, bez çanta, file, tekerlekli pazar çantası veya sepet kullanılmalıdır." ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz