GÜNDEM Haberleri Tümü

Kocaeli turizmin gözbebeği

Turizmciler, Turizm Haftası dolayısıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret etti.

 15-22 Nisan tarihleri arası, ülkelerin bacasız sanayisi olarak nitelendirilen turizmin öneminin vurgulandığı ve dikkat çekildiği hafta Turizm Haftası olarak kutlanıyor. Bu kapsamda Kocaeli Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan beraberindeki turizm heyetiyle birlikte Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak’ı ziyaret ettiler.   

 

KENTİMİZİN TANITILMASINA ÖNEM VERİYORUZ

Ziyarette turizm sektörünün kent ve yurt ekonomisine sağladığı katkıya dikkat çekerek bütün sektör çalışanlarını tebrik eden Başkan Vekili Zekeriya Özak “Turizm, ülke ekonomisine yaptığı katkının yanı sıra, insanların ve toplumların birbirini tanımasında, kaynaşmasında ve dünya çapında barışın sağlanmasında önemli bir araçtır. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi olarak biz de kentimizin pazar payını artırmak ve dünya çapında bir Türk markası oluşturmak amacıyla kentimizin tanıtımı ve turistik değerinin yükseltilmesi çalışmalarına büyük önem veriyoruz” dedi.  


 

MAVİ BAYRAKLI PLÂJLAR

Başkan Vekili Zekeriya Özak şunları kaydetti: “Açtığımız Mavi Bayraklı plâjlar, restore ettiğimiz tarihi eserler, bastığımız Turizm Rehberi, düzenlediğimiz 1000 km’yi aşkın 102 doğa yürüyüş parkuru ve Doğa Yürüyüş Parkurları Kitabı, temizlediğimiz ve kent akvaryumu haline getirdiğimiz İzmit Körfezi’miz, 1600 metre yüksekliğe götürdüğümüz doğalgazı ile Kartepe’miz ile Kocaeli artık, turizm destinasyonlarının gözbebeklerinden birisi haline gelmiştir.”

 

TURİZM ÇEŞİTLİLİĞİ

“Deniz, kum ve güneş turizmimizin yanı sıra tarihi ve kültürel değerlerimizi de insanlığın hizmetine sunmak ve turizm çeşitliliğini çoğaltarak özellikle kültür ve tarih alanlarında da bir atılımı gerçekleştirmek hedefindeyiz. Bu belirlenen hedefler doğrultusunda, turizmi ekonomimizin en verimli sektörlerinden birisi haline getirmek için Kocaeli’mizin doğal, tarihi ve kültürel değerlerini koruyarak planlı ve sürdürülebilir bir kalkınma anlayışıyla çalışıyoruz.”

 



TARİH FIŞKIRIYOR

Kültür ve Turizm İl Müdürü Adnan Zamburkan da konuşmasında “Kültür ve Turizm Müdürlüğü olarak elimizden geldiği kadar kaynaklar ölçüsünde çalışmalarımızı yürütüyoruz. Kocaeli tarihi bir kent 3000 yıllık tarihi var. Nereye kazma vursak tarih fışkırıyor. Kazılarda, inşaatlarda bu apaçık ortaya çıkıyor. Bunun yanında coğrafi, güzelliklerimiz var. Asya ile Avrupa’yı birbirine bağlıyor. Sapanca Gölü’müz var. Kış sporları merkezi var. Yazlık ılıcamız var. Camilerimiz var. Kuş cennetimiz var. Kandıra sahillerimiz var. Kocaeli’de yok yok. Sanayi kenti olması nedeniyle turizmde bira geç kaldık. Ama son yıllarda yapılan çalışmalar, sahil düzenlemeleri, mavi bayraklı plajlar, Bilim Merkezi, Kağıt Müzesi, tarihi evlerin restorasyonu ve yapılan yeni oteller ile birlikte Kocaeli turizmin altyapısını oluşturdu. Ülkemiz herkesin gelmesi görmesi, gezmesi gereken cennet bir yer” dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz