GÜNDEM Haberleri Tümü

TEMİZ ÇEVRE İÇİN GERİ DÖNÜŞÜME 157 LİTRE ATIK YAĞ

Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından okullarda başlatılan atık yağ toplama kampanyası meyvelerini vermeye başladı.

 Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü tarafından ilçede bulunan okullarda başlattığı atık yağların geri kazanımı projesi kapsamında önceki gün Dilovası Mehmet Zeki Obdan İlkokulu öğrencilerinden büyük ilgi gördü. Mehmet Zeki Obdan İlkokulu Müdürü Salih Toltar ve projenin takipçisi olan okul öğretmeni Sibel Doğru’nun okul öğrencileri ve velileri ile birlikte yaptıkları çalışma sonrası 157 litre atık yağ geri dönüşüme kazandırıldı.

TEMİZ VE YAŞANABİLİR BİR ÇEVRE

Dilovası Belediyesi Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğü’nün başlattığı çalışma ile doğada büyük bir tahribata neden olan atık yağın çevreye duyarlılık ve saygı nedeniyle toplanmasının önemli olduğunu dile getiren Dilovası Belediye Başkanı Ali Toltar, “İlçemiz uzun yıllarca çevre konusunda önemli bir mağduriyet yaşamıştır. Son yıllarda bu mağduriyet önemli ölçüde ortadan kaldırılırken, bizde üzerimize düşeni yapmaya devam ediyoruz. Belediyemiz ekipleri ve ilçe okullarımız tarafından başlattığımız atık yağ toplama çalışması ile şuan Mehmet Zeki Obdan İlkokulu öğretmen, öğrenci ve velileri tarafından büyük bir dayanışma sağlanmış ve 157 litre atık yağ geri dönüşüme kazandırılmıştır. Biliyorsunuz 1 Litre atık yağın doğamızda 1 milyon litre suyu kirlettiği bilimsel olarak kanıtlanmıştır. Bizde bu bilinçle temiz ve yaşanabilir bir çevre için çevremize doğamıza zarar verecek ürünlerin toplanması için çalışıyoruz.

ÇOCUKLARIMIZI BİLİNÇLENDİRİYORUZ

Çocuklarımızın bilinçlenmesi için başlattığımız geri dönüşüm çalışmalarına öğretmenlerimizin ve velilerimizin de katkı sunması bizleri mutlu ediyor. Yapılan çalıma da çocuklarımıza atık yağların yada diğer ürünlerin çevreye verdiği zararları da tek tek anlatıyoruz. Daha temiz bir çevre için atık yağların dışında çevreye ciddi zararları olan ömrü bitmiş pillerinde toplanması için dönem dönem çalışmalarımız sürüyor. Hedefimiz daha temiz bir dünya ve daha temiz bir Dilovası’dır.”dedi.                                                                                                                   

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz