GÜNDEM Haberleri Tümü

İhracatın Yeni Yıldızları

Gebze Ticaret Odası tarafından düzenlenen İhracatın Yeni Yıldızları Ödül Töreni, Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un katılımlarıyla gerçekleştirildi.

Ramada Plaza İstanbul Asia Airport Otelde düzenlenen törene; Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ve Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un yanısıra, Eski Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Sayın Kutbettin Arzu, Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu, Başkan Yardımcısı Halil Mete, Darıca Kaymakamı Ömer Karaman, Çayırova Kaymakamı Mustafa Hotman, Kocaeli Ticaret Odası Başkanı Necmi Bulut, Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker, Çayırova Belediye Başkanı Şevki Demirci, OSB Yönetim Kurulu Başkanları ve Yönetim Kurulu üyeleri ile çok sayıda sanayici ve işadamı katıldı.


Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler ve TOBB Yönetim Kurulu Başkanı M. Rifat Hisarcıklıoğlu’nun konuşmalarının ardından Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy yaptığı konuşmalarında; “Gebze Ticaret Odamızın düzenlemiş olduğu İhracatın Yeni Yıldızları Ödül Töreninde programımızı onurlandıran Sayın Bakanımıza hoş geldiniz diyorum. Gelişen ve büyüyen Türkiye’nin en önemli noktalarından birini Kocaeli oluşturuyor. Dış ticaretin yaklaşık olarak %18 i kentimizde gerçekleştiriliyor. Her boyutuyla Türk ekonomisine büyük katkılar sunan böyle bir ilde Vali olarak görev yapmaktan büyük onur duyuyorum. Cumhuriyetimizin kuruluşunun 100.yılında Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan ülkenin önüne belirli hedefler koymuştur. Bu hedeflerin biride 100. Yılda ihracatı belirli bir noktaya ulaştırmaktır. Üretmek önemli ancak ürettiğimizi de ihraç edebilmek daha da önemlidir. Bu bakımdan kendimizi sürekli geliştirmeliyiz. Ödül alacak olan bütün sanayicilerimizi tebrik ediyorum.”diyen Sayın valimizin ardından Gümrük ve Ticaret Bakanımız Sayın Bülent Tüfenkci ise yaptığı konuşmalarında; “Gebze Ticaret Odamızın sertifika programını tamamlayarak yeni girişimci arkadaşlarımızın büyüyüp, ihracatın yıldızları haline gelmelerinden dolayı tebrik ediyorum. Böyle bir organizasyonu düzenleyen Gebze Ticaret Odamızın Başkanının nezdinde bütün yönetim kurulu üyelerini kutluyorum.

 

 

SON ÇIKARDIĞIMIZ REFORMLA SANAYİCİLERİMİZ ÜZERİNDEKİ BİR ÇOK YÜKÜ KALDIRDIK”

 

Bu başarı öncelikle işadamlarımızın ve reel sektörün başarısıdır. Sizler ne kadar başarılıysanız Türkiye’yi dünyanın sayılı ekonomileri arasına sokacağınıza inancımız tamdır. Biz 2023 hedeflerini ortaya koyarken Türk insanına, girişimcisine ve işadamlarına güvendik. Gebze üretim, istihdam kapasitesiyle Türkiye’nin önemli merkezidir. Gebze Türkiye’nin hızla büyümesine önemli katkılar sunmaktadır. Bizler sizlerin yanındayız. Sizlerden gelen görüşlere hükümet olarak çok önem veriyoruz. Küresel rekabetin hızla geliştiği günümüzde gelişmiş ve gelişmekte olan ülkeler arasındaki farkı bilgi düzeyi oluşturuyor. Bizim temel amacımız ülkemizin teknoloji, ARGE, markalaşma ve tasarım kabiliyetlerini artırmaktır. Bizler yeni pazarlarda hedefliyoruz. Yeni pazarlara girmek adına sizlere her türlü desteği veriyoruz. Siz daha çok çalışacaksınız ki biz daha çok destek olacağız. Son çıkardığımız reformla sanayicilerimiz üzerindeki bir çok yükü kaldırdık. TRT ve emlak vergilerini kaldırarak gerçekten ciddi rakamlar yakaladık. OSB yönetimlerine geniş yetkiler verdik. Odalarımız sizlerle bizim aramızda köprü görevi görüyorlar. Biz hiçbir zaman mali disiplinden taviz vermedik. Biz adımlarımızı atarken gerçekten geniş istişareler yapıyoruz. Her zaman üreten kesim büyüsün istiyoruz. Elbette Türkiye’nin tasarruf açığı var. Ancak hükümet olarak her türlü kolaylığı sağlamaya çalışıyoruz. Biz yolumuza emin adımlarla yürüyoruz. Biz büyüme potansiyelimizi artırıyoruz. Bizlerin orta ve yüksek teknolojiye yoğunlaşmamız gerekiyor.” diyen Sayın Bakanımıza Gebze Ticaret Odası Başkanı Nail Çiler katılımlarından dolayı teşekkür ederek, Osmanlı desenlerinin yer aldığı ibrik takdiminde bulundu.

 

Konuşmaların ardından Sayın Bakanımız, Sayın Valimiz ve protokol üyeleri, Gebze Ticaret Odasının sertifika programını tamamlayan ihracatın yeni yıldızlarına ödüllerini verdiler.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz