GÜNDEM Haberleri Tümü

Yeni Jest Otobüs Hizmete Alındı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi 24 adet yeni Jest Otobüsü hizmete soktu

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından vatandaşları hizmetine sunulan 24 yeni Jest  Otobüs ’ün  hizmet alımı töreni Plaj Yolu Otobüs İşletme Garajı’ nda  gerçekleşti. Törene Genel Sekreter İlhan Bayram , Genel Sekreter Yardımcıları Doğan Erol  , Dr. Ali Yeşildal , Toplu Taşıma Dairesi Başkanı Salih Kumbar , Ulaşım Park Genel Müdürü Yasin Özlü , Otobüs şöförleri ve vatandaşlar katıldı.

 

5.5 ve 6,5 METRELİK OTOBÜSLER

Büyükşehir Belediyesi tarafından alınan araçlar  5.5 ile 6.5 metre uzunluğuna sahip.17 oturan, 3 ayakta ve bir engelli yolcuya hizmet verebilecek araçlarda  yokuş kalkış desteği ve Şerit Takip sistemi mevcut olarak hizmet verecek.24 adet  alınan bu araçlar Alçak tabanlı ve engelli erişimine sahipler.

 

DAR SOKAKLAR İÇİN UYGUN

İstenen araçlar, boyut olarak büyük otobüsler için dar olan sokak veya caddelerde ulaşım hizmetinin devamlılığının sağlanması amacıyla teknik özellikleri belirlenmiş ve tercih edilmiştir. Bu kapsamda araçlar Valilik – Erenler – Kent konut – Üçyol   , Kulfallı – Valilik , Arızlı – Valilik , Yenidoğan – Çocuk Hastanesi , Yeniköy – Gölcük , Yazlık – Gölcük  , İhsaniye – İzmit , Saraylı – Gölcük Devlet Hastanesi , Gölcük MYO – Gölcük  hatları arasında hizmet verecek.

 

KONFORLU ULAŞIM DEVRİ

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 24 aracın hizmete alım töreninde konuşan Genel Sekreter İlhan Bayram ‘’ Bugün Kocaeli Büyükşehir Belediyemizin 24 yeni otobüsü daha yollara çıkıyor.  Hizmete alınan 24 yeni otobüsümüz ile kentimizin yamaçlarındaki eski dar sokaklarında ve yolcu sayısı az olduğu için verimli çalışmayan hatlarında konforlu yolculuk devrini başlatmış oluyoruz.’’ dedi

 

ENGELLİLER İÇİN UYGUN

Araçların engelliler için uygun olduğunu belirten Genel Sekreter Bayram  ‘’ Engelli hemşerilerimizin de rahat kullanımı dikkate alınarak dizayn edilen araçlarda Aynı zamanda dik yamaçlar için önemli bir özellik olan yokuş kalkış desteği ve düz yolda kaza önlemede etkili şerit takip sistemi bulunuyor. Allah araçlarımızı kazasız belasız kullanmayı nasip etsin. Kocaeli’mize hayırlı olsun, uğurlu olsun’’ diyerek sözlerini tamamladı. Genel Sekreter İlhan Bayram tören sonrası yeni araçlarla engelli vatandaşlarla birlikte belediye hizmet binasına kadar yolculuk etti.

 

OTOBÜSLERİN KULLANILACAĞI HATLAR

HAT NO:   HATTIN ADI:

11              Valilik – Erenler – Kentkonut – Üçyol              

61              Kulfallı – Valilik                                        

62              Arızlı – Valilik                                           

65              Yenidoğan – Çocuk Hastanesi                        

665            Yeniköy – Gölcük                                             

670            Yazlık – Gölcük                                                

680            İhsaniye – İzmit                                       

720            Saraylı – Gölcük Devlet Hastanesi                           

730            Gölcük MYO – Gölcük

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz