KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Türk Siyasi Hayatında yeni dönem!

  

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Genel Başkan olarak AK Parti’ye dönüşü Kocaeli bölgesinde yakından etkileyecek. Pazar günü yapılan olağanüstü kongrede Zeki Aygün, Merkez Karar Yönetim kuruluna girdi, Radiye Sezer Katırcıoğlu liste dışı kaldı.

2001 yılında Kocaeli'de kuruluş temeli atılan AK Parti, ilk seçimlere Kocaeli Değirmendere belde seçimlerine girmiş ve kazanmıştı. Pazar günü Ankara'da yapılan kongrede en büyük pankartın Kocaeli teşkilatı tarafından asılması ve gençlerin coşkusu Sayın Erdoğan’ın ilgisini çekip, “Maşallah Kocaeli” demesine sebep oldu.

AK PARTİ NASIL KURULDU?

AK Parti’nin ilk kurucu il başkanları ve Kocaeli Kurucular Kurulu üyeleri ve ilçe teşkilatlarının yer aldığı listeler ve belgeleri AK Parti tarafından 2002 yılında basılıp dağıtılan, gazetemiz arşivinde yer alan ajandadan alıp tarihe not düşme adına yayınlıyoruz. Bu ajandada AK Parti’nin ilk kuruluş bildirgesi de yer alıyor.

MUHTAR BİLE OLAMAZ MANŞETİ

Türkiye'de son otuz yıl içinde siyaset adına çok şey yaşandı siyasete yapılan müdahaleler AK Parti döneminde boşa çıktı Erdoğan ve AK Parti’yi bitirmek için kurulan oyunlar boş çıktı ve muhtar bile olamaz manşetlerine rağmen, Erdoğan önce Başbakan sonra Cumhurbaşkanı seçildi ve Pazar günü ikinci kez parti Genel Başkanı oldu.  

AK PARTİ KONGRESİ’NDEN NOTLAR

*AK Parti 3. Olağanüstü kongresinde Cumhurbaşkanı Erdoğan 1414 oyla ikinci kez AK Parti Genel Başkanı seçildi.

*Artık bundan sonra daha büyük işler başaracağız. Yeni bir döneme geçiyoruz. Bu dönem sıçrama dönemi olacak.

*Bir anını bile kaybedecek zaman yoktur. 2019'a ardından 2023'e kadar yapacağımız çalışmaları belirleyeceğiz.

*Teşkilatımızda atacağımız adımları hemen başlatacağız. İcraatta da sıçrama dönemi olacak.

*Milletin mesajını her seferinde alıyoruz. 16 Nisan'da aldığımız mesajı çok iyi biliyoruz. Demokrasi ve ekonomide reformlar olacak. Terör örgütleriyle mücadele sürecek.

*Referandum sürecinde başta MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli ve partisi MHP'ye, Büyük Birlik Partisi'ne ve HÜDA Par'a teşekkür ediyorum.

*Tayyip Erdoğan'ın milletinin hayrına olmayan bir icraatını bir sözünü duyarsanız, bugüne kadar yaptığı her şeyi bir kenara bırakın ve gereğini yapın. Böyle bir yanlışın içine düşen Tayyip Erdoğan'ın tüm hakları size helaldir. Ben de sizden helallik istiyorum.

*Cumhurbaşkanı Erdoğan AK Parti'nin 3. Olağanüstü kongresinde belediye başkanlarına mesajı gönderdi. Erdoğan kimlerle yola devam edeceğini açıkladı."Milletimize, partimize yük olan değil, yükü omuzlayan belediye başkanları ile yolumuza devam edeceğiz."

*Cumhurbaşkanı Erdoğan Ak Parti 3. Olağanüstü kongresinde teşkilat yapısına dair sinyali verdi. Erdoğan, kongre sonrası teşkilatların yenileneceğini söyledi."18- 25 yaş aralığındaki genç kadrolarımızın il, ilçe belde teşkilatlarımızda yer almasını istiyorum. Buradan söylüyorum kongrenin ardından il, ilçe ve belde teşkilatlarımız yenilenecek ve gençleşecek." dedi. 

*Kongrede MKYK'ye giren isimlerin tam listesi ise şöyle;

Abdülhamit Gül, Ahmet Sorgun, Ali Aydınlıoğlu, Asuman Erdoğan, Ayhan Ogan, Ayşe Sula Köseoğlu, Bekir Bozdağ, Berat Albayrak, Burhan Kuzu, Cevdet Yılmaz, Çiğdem Karaaslan, Edibe Sözen, Efkan Ala, Emine Nur Günay, Erol Kaya, Fatma Seniha Nükhet Hotar, Fatih Şahin, Fatma Güldemet Sarı, Fazilet Dağcı Çığlık, Fevzi Şanverdi, Hamza Dağ, Hayati Yazıcı, Hüseyin Özbakır, Jülide Sarıeroğlu, Galip Ensarioğlu, Mehdi Eker, Mahmut Kaçar, Markar Esayan, Mehmet Muş, Mehmet Müezzinoğlu, Murat Baybatur, Mustafa Ataş, Mustafa Köse, Mustafa Savaş, Mustafa Şentop, Mustafa Yel, Nurettin Canikli, Özben Gökçen, Öznur Çalık, Rabia Sezer Katırcıoğlu, Ravza Kavakçı Kan, Sema Ramazanoğlu, Serkan Bayrak, Şaban Dişli, Vedat Demiröz, Veysi Kaynak, Yasin Aktay, Yaşar Karayel, Zeyit Aslan ve Zeynep Alkış.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz