EKONOMİ Haberleri Tümü

Sanayi üretim endeksi

Kocaeli Sanayi Odası Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, sanayideki ılımlı büyüme seyrini olumlu değerlendirdiklerini bildirdi.

Zeytinoğlu, yaptığı yazılı açıklamada, Türkiye İstatistik Kurumu'nun (TÜİK) haziran ayına ilişkin sanayi üretim endeksi sonuçlarını değerlendirdi.

Yüzde 3,4'lük haziran ayı sanayi üretimi artışının ülke ekonomisi açısından olumlu olduğuna işaret eden Zeytinoğlu, "Haziran ayı, Ramazan Bayramı nedeniyle iş günü sayısının azaldığı bir aydı. Buna rağmen sanayi üretiminde yüzde 3,4 artış gerçekleştirdik. Sanayideki ılımlı büyüme seyrini olumlu değerlendiriyoruz." ifadelerini kullandı.

Takvim etkisinden arındırılmış sanayinin alt sektörlerinden imalat sanayi sektörünün, bir önceki yılın aynı ayına göre üretim artışına büyük katkı sağladığını vurgulayan Zeytinoğlu, imalat sanayinin alt sektörlerine bakıldığında en fazla artışın yüzde 27,9 ile diğer ulaşım araçlarının imalatında gerçekleştiğini aktardı.

İkinci çeyrek göstergelerinin tamamlandığını belirten KSO Başkanı Zeytinoğlu, şunları kaydetti:

"Sanayi üretiminde ilk çeyrekte ortalama artış yüzde 2,1'di. İkinci çeyrekte ise bu oran yüzde 4,6 olarak gerçekleşti. Üretim, kapasite kullanımları ve ihracat gibi öncü göstergelerin artışlarının ülkemizin büyümesine olumlu yansıdığını biliyoruz ve ikinci çeyrekte Türkiye ekonomisinin yüzde 5’in üzerinde büyüyeceğini bekliyoruz."

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz