GÜNDEM Haberleri Tümü

Final Soner Sarıkabadayı İle Yapılıyor

Darıca Belediyesi 9. Şehirler ve Kültürler Kaynaşması, 13 Ağustos Pazar günü ülkemizin sevilen seslerinden Soner Sarıkabadayı’nın konser vereceği final programıyla sona eriyor.

Toplam 42 il derneğinin katıldığı ve final programıyla birlikte 43 gün süren ülkemizin en uzun soluklu etkinliklerinden olan Şehirler ve Kültürler Kaynaşması her akşam binlerce insanın katılımıyla doğusundan batısına, kuzeyinden güneyine, ülkemizin değişik yörelerinden insanları bir araya getirerek, kültürel zenginliklerin yaşatılmasına katkı sağladı.

Ülkemizin sevilen seslerinin yanı sıra, yöresel sanatçıların sahne aldığı, folklör gösterileri, yörelere ait örf, adet gelenek ve göreneklerin sergilendiği oyunlar ve ülkemizin değişik yemek kültürlerinin tanıtıldığı etkinliklerde vatandaşlar ailece bir taraftan yaz aylarının tadını çıkarırken, diğer taraftan da ülkemizin değişik kültürlerini tanıma fırsatı yakaladı.

15 TEMMUZ VE ŞEHİTLERİMİZ UNUTULMADI

Geçtiğimiz yıl yapılan hain darbe girişiminin yıldönümü olan 15 Temmuz’da bütün ülkemizde olduğu gibi Darıca’da da Kent Meydanı’nda sabaha kadar temsili nöbet tutulup Kuran-ı Kerim ve dualarla şehitlerimiz anılırken, şölenler boyunca yapılan konuşmalarda demokrasi vurgusu yapılarak birlik ve beraberlik mesajları verildi. Darıca Belediyesi tarafından hazırlatılan ‘Nöbetteyiz’ isimli kısa film her akşam sahile kurulan dev ekranlardan vatandaşlara izlettirilirken,Erzurumlular Gecesi’nde Darıca’nın demokrasi şehidi Edip Zengin Kuran-ı Kerim ve dualarla anıldı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz