GÜNDEM Haberleri Tümü

Hava durumunda denizlerin rolü!

Meteoroloji uzmanlarına göre, Denizlerimizde tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Şuanda normallerin üzerinde seyreden deniz suyu sıcaklıgı var. Üstelik Orta/Doğu Karadeniz dolaylarında bile deniz duyu sıcaklıgı 27-28 Derecelerde seyrediyor.

Denizlerimizde tehlike çanları çalmaya devam ediyor. Şuanda normallerin üzerinde seyredendenizsuyu sıcaklıgı var. Üstelik Orta/Doğu Karadeniz dolaylarında bile deniz duyu sıcaklıgı 27-28 Derecelerde seyrediyor. Yeni bir tehlikenin kapıda oldugunu aslında bize açıkca gösteriyor. En yakın zamana gidelim mesela 18 Temmuz ve 27 Temmuz tarihlerinde İstanbul`da yaşananextreme hava olaylarının
başrolünde 26 derecelik sıcak deniz yer alıyordu. 27 Temmuzdaki Süper hücre Marmara denizi yoğun nem takviyesi yaparak sıcak deniz yüzeyinden geçerken beraberinde yüksek kararsızlıga neden oldu. Ortaya çıkan termodinamik kararsızlıkla ise Süper Hücre ortalıgı yıktı geçti. Benzer durumlar Akdeniz kıyılarında da geçerliligin koruyor. Antalya kıyılarını görüyorsunuz 30 Dereceyi buldu. 30 Derecelik deniz hortumları,oluşacak siklonik yağışlarla extreme hava olaylarını beraberinde getirecektir. Denizlerimiz piminin çekilmesini bekleyen bomba gibi kuzeyden serin salınım bilimsel tabirle [ULL,TROF] inişi oldugu oldugu takdirde afetler kaçınılmaz görünüyor. Son Analog verilerine göre önümüzdeki 10 gün daha yurtta afetlik sistem yok yağış beklentiside yerel olarak görünüyor. İstanbul`da neredeyse 10 gün yağış şuanlık görünmüyor. Rusya Yüksek basıncı ve Basra işbirligi ile uzun süre serin/yağışlı havalara hasret kalabiliriz. En korktugumuz hussusta bu durgun havaların gidipte Kurban Bayramında patlaması içimizi ürpertiyor. Takipteyiz ama 10 günlük süre içersinde gözde büyütülecek sistem yok.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz