GÜNDEM Haberleri Tümü

Otobüsçüler, Başbakan'dan zam istedi

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, otobüsçü esnafı olarak yaşadıkları sıkıntıları Başbakan’a kadar taşıdı.

BAŞBAKAN’LA KONUŞTU

Kocaeli Minibüsçüler ve Otobüsçüler Odası Başkanı Mustafa Kurt, başta 65 yaş uygulaması olmak üzere sadece Kocaeli değil, tüm Türkiye genelindeki halk otobüsü esnafının sorunlarını iyileştirecek öneriyi Başbakan Binali Yıldırım’a kadar taşıdı. Kurt, bu önerisini 30 Eylül’de ilimize gelen Başbakan Yıldırım’a STK temsilcileriyle yapılan toplantıda şifayı olarak aktarmıştı. Önceki gün de Ankara’ya giderek Başbakan’a dosya sundu.

AYLIK 750 TL YETMİYOR 

2014 yerel seçim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın talimatıyla başlatılan 65 yaş üzeri ve engelli vatandaşların ücretsiz olarak şehir içi otobüslerden yararlanması otobüsçü esnafında ciddi sıkıntıya neden olmuştu. Otobüsçü esnafının tepkileri sonrası hükümet, her otobüs için aylık 750 TL ödeme kararı almış ve ödemelere başlanmıştı. Kurt, bu ücrete zam istiyor.

2 BİN TL AÇIKLA KAPATIYORUZ

Başbakan Yıldırım’ın ilimize geldiğinde kendilerine sıkıntılarını aktardığını söyleyen Kurt, gazetemize konuştu, “Otobüsçü esnafı olarak zordayız. Her araba günde ortalama 3 bin TL’lik ücretsiz yolcu taşıyor fakat biz devletten sadece 750 TL ödeme alıyoruz. Her ay 2 bin 250 TL açıkla ayı kapatıyoruz. O yüzden 750 TL’lik ödemeye zam yapılmasını söylemiştim. Zam yapılmazsa indirimli yeni bir tarife uygulansın” ifadelerini kullandı.

FİKRİ BEY KONUYU BİLİYOR     

Kurt, Başbakan’a sorunlarını aktardıklarında Başbakan Yardımcısı Fikri Bey de yaşadığımız mağduriyeti Başbakan’a aktardığını söyledi. Kurt, “İkinci bir sorunumuz da araçlarla ilgili. Bir arabanın ömrü 10 yıl. Her on yıl da bir arabaları yenilemek zorunda kalıyoruz. En azından devlet bankalarının, sıfır otobüs alımında sıfır faiz uygulamasını istiyoruz. Başbakanımızdan bu konuda da yardım talebinde bulunduk. Başbakanımız Fikri Beye bu iki konuyla da ilgilenilmesini söyledi” ifadesini kullandı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz