GÜNDEM Haberleri Tümü

Başdeğirmen sular altında kalacak

Doğası, havası ve güzelliğiyle “Saklı Cennet” olarak bilinen Karamürsel’deki Başdeğirmen alabalık ve sosyal tesislerin tamamı, yapımı devam eden Karamürsel İhsaniye Baraj Gölü altında kalacak


Karamürsel’in incisi Başdeğirmen’i eminiz bu kentte bilmeyen yok. Meşe ağaçlarıyla dolu dağların eteğinde konumlanan ve Samanlı dağlarından beslenen Suludere Deresi’nin yanı başında bulunan Başdeğirmen adeta rüya gibi bir yer. İlimizde olduğu kadar il dışında da müdavimleri var Başdeğirmen’in. Çünkü kafa dinlemek, konaklamak ve doğayla baş başa kalmak isteyenlerin yegâne adresidir.

SULAR ALTINDA KALACAK

Şehrin gürültüsünden, kirli havasından, stresinden kurtulmak isteyenlerin gittiği Başdeğirmen konaklama tesisleri ve alabalık tesisleriyle meşhur. Karamürsel’e bağlı Karapınar Köyü’nün güneyinde 12 dönümlük bir vadiyi oluşturan Başdeğirmen, piknik ve mesire alanlarının tamamı yapımı süren İhsaniye Baraj Gölü’nün altında kalacak. DSİ Kocaeli Bölge Müdürlüğü, bölgede istimlak çalışmalarını başlattı.

MAHKEMELİK OLDULAR

DSİ Kocaeli Bölge Müdürlüğü, yapılacak baraj çalışması kapsamında Başdeğirmen tesisleri bölgesinde istimlak çalışması başlattı. Tesis sahibi Mehmet Baş, DSİ’nin belirlediği metrekare birim fiyatı olan 7 bin liralık istimlak bedelini kabul etmedi. Arazinin paha biçilmez olduğunu söyleyen Baş, istimlak için kendisinden istenen fiyatı vermeyince DSİ dava açtı. DSİ, açtığı davada istimlak bedeli olarak 3 bin 500 lira olarak gösterdi.(CEMALETTİN ÖZTÜRK)

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz