GÜNDEM Haberleri Tümü

AGRT 3. Gazeteciler Şurası'nda

3.Türk. Dünyası Gazeteciler Şurası Kazakistan'ın manevi başkenti hoca Ahmet Yesevi diyarı Türkistan'da Yapıldı.

Avrasya gazete radyo ve televizyon yayıncıları derneği www.agrt.net olarak organizasyon komitesinde Türk dünyası gazeteciler platformu olarak yer aldığımız Türkiye gazeteciler cemiyeti basın vakfının ev sahipliğinde 3.Türk. Dünyası Gazeteciler Şurası Kazakistan'ın manevi başkenti hoca Ahmet Yesevi diyarı Türkistan'da Yapıldı.

 Ahmet Yesevi Üniversitesinin konferans salonunda düzenlenen şuraya AGRT Derneği olarak Eskişehir ve Kazan’da düzenlenen 1 ve 2. Gazeteciler Şurası ile ilgili hazırladığımız belgesel sinevizyon gösterisi ile başladı. Türkiye Gazeteciler Federasyonu genel başkanı Yılmaz Karaca şura ile ilgili bilgiler verdi.

Türkiye olmak üzere Türk devletleri ve akraba topluluğu ülkelerinden 60 gazeteci ve sivil toplum örgütü başkanının katıldığı şurada gazeteler sergisi açıldı. Sergide Gebze gazeteleri ile İKTAV belgesel yayıncılık kitapları sergilendi.

Gazeteciler basın sergisi açılışına katıldılar. Ardından Hoca Ahmet Yesevi Hz. türbesini de ziyaret ederek gazeteciler Türk dünyası kültür başkenti olan Türkistan şehrini gezdiler.
Türkistan'da bulunan ünlü yazarlarımızdan geçmişte Devr-i Alem belgesel programı olarak Tuna Boylarında Osmanlı Medeniyet belgeseline danışmanlık yapan Yavuz Bülent Bakiler ile belgesel çekimi gerçekleştirildi.

 

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz