GÜNDEM Haberleri Tümü

Semt Konağı Akse’de Açıldı

Çayırova Belediyesi’nin en güzel sosyal projelerinden olan Semt Konaklarına bir yenisi daha katıldı. Akse Mahallesi’nde yapımı tamamlanan ve hizmete sunulan Semt Konağı ile 3 yılda hayata geçirilen eğitim, spor, sağlık, sosyal ve kültürel merkezlerin sayısı 5’e çıktı.

Çayırova’da yeni eğitim yılının başlamasıyla birlikte hizmete açılan Semt Konaklarına 1 üye daha katıldı. Atatürk Mahallesi Şehir Yrb. İlker Çelikcan Semt Konağı, Emek Mahallesi Şehit Asb. Ömer Halisdemir Semt Konağı, İnönü Mahallesi Yunus Ergüz Semt Konağı ve Özgürlük Mahallesi Türkan Göktürk Semt Konağı ile eğitim, spor, sağlık, sosyal ve kültürel alanda hizmet veren belediye 5. Semt Konağını Akse Mahallesi’nde hizmete açtı. Diğer Semt Konaklarında olduğu gibi Akse Semt Konağında da Anne Çocuk Kulübü, Bilgievi, Gençlik Merkezi, Muhtarlık, kütüphane, etüt ve ders sınıfları, kurs alanları ve spor merkezine yer veren belediye, her mahalleye bir Semt Konağı projesinde önemli bir yol kat etti.

Modern spor salonu, renkli ve tam donanımlı müzik odasıyla gençlere spor ve sanatı bir arada yaşatacak semt konağı; 4 katlı 2400 metrekare kapalı alanıyla Kocaeli’nin en büyüğü olma özelliğini taşıyor. Eğitim, sağlık, sosyal, kültürel ve sportif hizmetlerin verildiği semt konağı bölge için örnek teşkil ediyor.

Başkanlardan Semt Konağına Ziyaret

Çayırova programına sağlıklı yaşam yürüyüşü ile başlayan ve akabinde Akse Mahallesi Semt Konağını ziyaret eden Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Belediye Başkanı Şevki Demirciden verilen hizmetler hakkında bilgiler aldı. Semt Konakları projelerinde Çayırovanın çok güzel çalışmalar gerçekleştirdiğini aktaran Karaosmanoğlu, Semt Konağı içerisindeki Anne Çocuk Kulübünü, Bilgievini,Gençlik Merkezini, kütüphane, etüt ve ders sınıflarını, kurs alanlarını ziyaret ederek, eğitim alan öğrenciler ve anneleriyle bir araya geldi. Yine Semt Konağı içerisindeki Spor Merkezini de inceleyen Karaosmanoğlu, çalışmalarından dolayı başkan Demirci’yi ve ekibini tebrik etti.

Demirci: “5. Semt Konağını Hizmete Sunduk”

Gerçekleştirilen ziyarette Semt Konağı’nın detaylarını başkan Karaosmanoğlu’na aktaran Demirci, ilçede 5. Semt Konağını hizmete sunduklarını belirtti. Eğitimden sağlığa, spordan sosyal ve kültürel alanlara kadar birçok hizmeti Semt Konakları ile tek bir çatı altında Çayırova’lıların hizmetine sunduklarını kaydeden Demirci, devam eden 2 ayrı Kültür Merkezi projelerinin içerisinde de Semt Konaklarının olduğunu ve projelerin tamamlanması ile birlikte Çayırova’nın her bir mahallesinde ve bölgesinde hizmet veren Semt Konakları olacağını söyledi.

Demirci: “Okul Öncesinden Üniversiteye Uzanan Eğitim Ağı”

Semt Konaklarının en önemli özelliğinin okul öncesinden üniversiteye kadar uzanan eğitim ağı olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Şevki Demirci, “Semt Konakları projesinde yola çıkarken ilk amacımız eğitim tabanlı bir sistem oluşturmaktı. Bunu başardığımız için çok mutluyuz. Semt Konaklarımız bir eğitim yuvası olmakla beraber sağlığı, sporu, sosyal ve kültürel yatırımları da içerisinde barındırıyor. Okul öncesi eğitim veren Anne Çocuk Kulüplerimiz Semt Konaklarımızda, orta ve lise düzeyinde eğitimlerimiz yine Semt Konaklarımızdaki Bilgievlerimizde verilmekte. Bunun yanı sıra Üniversiteli öğrencilerimizin en önemli durağı olan Gençlik Merkezlerimizde aynı çatı altında eğitimlerini veriyor. Sağlık, spor, sosyal ve kültürel hizmetlerimizi de yine aynı çatı altında öğrencilerimize sunuyoruz.” dedi.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz