GÜNDEM Haberleri Tümü

Devr-i Alem Kırgızistan Bişkek’te

Devr-i Alem Kırgızistan'ın başkenti Bişkek'te izlenimlerini sürdürüyor.

AGRT yayıncıları derneği genel başkanı İsmail Kahraman Devr-i Alem Belgesel çekimleri için Kırgızistan’ın başkenti Bişkek’te çeşitli ziyaretlerde bulundu.
Kahraman ilk olarak Türkiye devletinin açtığı Kırgız Türk Anadolu Kız Meslek lisesini ziyaret ederek Türk dünyası elbiseleri defilesine katıldı.

Kahraman’ın ikinci durağı ise Türkiye’nin Bişkek’te bulunan büyükelçiliği oldu. Büyükelçiliği ziyaret edip eğitim ve basın müşavirleriyle görüştü. Görüşmenin ardından büyükelçilik tarafından düzenlen Cumhuriyet bayramı resepsiyonuna katıldı.

Son olarak ise Türk- Kırgız devletlerinin ortak olarak kurduğu Manas Üniversitesi İletişim Fakültesinde düzenlenen Türk Dünyası Gazeteciler Federasyonu tarafından düzenlenen Türk Dünyası Film festivalinin gösterim ve ödül törenine katıldı.

Bişkek’teki izlenimlerini i Devr-i Alem belgesel programı için kaydeden Kahraman yazılı açıklamasında:” Festivali Devr-i Alem belgesel programı olarak Kırgızistan’ı da tanıtan bilgilerinde yer aldığı belgesel tv programı haline getirip İKTAV belgesel yayıncılık ve www.agrt.net in kültür hizmeti olarak Kırgızistan'da Devr-i Alem adı ile Ulusal ve bölgesel tv kanallarına dağıtarak kültür ve medeniyet tarihimize hizmet edeceğiz”dedi.


Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz