GÜNDEM Haberleri Tümü

Gebze'nin gözdesi, Bilim Sanat Merkezi

Gebze Belediyesi tarafından İstasyon Mahallesi’ne kazandırılan Bilim Sanat Merkezi; birçok branşta verdiği eğitimler ve düzenlenen aktivitelerle bölgenin gözdesi haline geldi

 

Gebze Belediyesi tarafından kazandırılan ve bir çok farklı alanda bölgeye hizmet veren İstasyon Bilim Sanat Merkezi’nden mahalleliler oldukça memnun. Merkezde bayanlara özel haftanın 4 günü spor ve zumba kursları veriliyor. Gelen bayanlar ayrıca diyetisyen kontrolünde kilo verebiliyor. Yetkililer alanında uzman spor hocaları ve diyetisyen kadrosuyla bayanlara hizmet verdiklerini ifade etti.

ÇOCUKLARA YÖNELİK EĞİTİMLER

Çocukların yaz tatillerini, dolu dolu geçirmeleri amacıyla açılan yaz spor okulları, merkezde çocuklar için gerçekleştiriliyor. Birçok farklı branşta spor eğitimi alan çocuklar yaz tatillerini daha verimli geçiriyor. Ayrıca okul döneminde çocuklar boş zamanlarını ebru, İngilizce, drama, satranç, masa tenisi, resim, bağlama ve çocuk korosu gibi merkezde bulunan kurslara katılarak değerlendiriyor.

ANAOKULU ÜNİVERSİTESİ

Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker’in talimatları doğrultusunda hayat geçirilen Ana Okulu Üniversitesi yine İstasyon Bilim Sanat Merkezi’nde hizmet veriyor. Haftanın 4 günü hizmet veren Anaokulu Üniversitesi’ne gelen çocuklar erken yaşta yabancı dil, resim ve müzik eğitimleri alıyor. Ayrıca bilim sanat merkezi bünyesinde çocuklar için hafta sonları jimnastik eğitimleri veriliyor.

KÜTÜPHANE HER GÜN AÇIK

İstasyon Bilim ve Sanat Merkezi kompleksi içerinde bulunan çocuk ve yetişkin kütüphaneleri haftanın yedi günü sabah saat dokuzdan akşam saat altıya kadar hizmet veriyor. İstasyon Kütüphanesi binlerce kitabı bir araya getirerek Gebzelilerin faydasına sunuyor. Kütüphane içerisinde bulunan bilgisayarlarda derslerini yapan çocuklara yetkililer de her konuda yardımcı oluyor.

ÜCRETSİZ PSİKOLOG HİZMETİ

Geleceğimizin teminatı olan çocuklar için birçok aktiviteyi içinde bulunduran Bilim ve Sanat Merkezi’nde çocuklar için ücretsiz psikolog hizmeti de veriliyor. Çocuk alanında uzman psikologlar, haftanın iki günü psikolojik destek duyan çocuklar için grup ve bireysel terapiler düzenliyor. Çocuklar için psikolojik desteğin yanı sıra iki hafta arayla çocuk sineması ve tiyatro gösterileri düzenleniyor.

GESMEK KURSLARI

İstasyon Bilim ve Sanat Merkezi, Gebze Belediyesi Mesleki Eğitim Kursları(GESMEK)’nı da içinde bulunduruyor. GESMEK bünyesinde el nakışı, takı tasarım, iğne oyası, mefruşat, İngilizce, Arapça, bilgisayara giriş ve diksiyon dersleri de veriliyor. Birçok farklı alanda bölgeye hizmet veren ve bölge sakinleri tarafından çok sevilen İstasyon Bilim Sanat Merkezi, bölgenin gözdesi olmuş durumda.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz