GÜNDEM Haberleri Tümü

Sarıbay, masadan müsaade istedi

Her ay kentin sorunlarını konuşmak için bir araya gelen İl Başkanları’nda CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, 2 aylık müsaade istedi. Kongre sürecine giden CHP İl Başkanı tabanın eleştirilerine daha fazla dayanmadı

15 Temmuz hain darbe girişiminden bu yana her ayın ilk pazartesi bir araya gelip kent sorunlarını ve gündemini değerlendiren 7 farklı siyasi partinin il başkanı Kasım ayı toplantısını gerçekleştirdi. Yahyakaptan Ramada Plaza’da gerçekleşen toplantının bu ay ki ev sahibi MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ydü. AK Parti İl Başkanı Şemsettin Ceyhan, CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, BBP İl Başkanı Serhat Duyar, SP İl Başkanı Nurettin Çelik, DSP Halim Dedeoğlu ve DP Mustafa Nazlıgül toplantıya katılım gösterdi. Masanın gündemini ise CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay’ın 2 aylık müsaade istemesi oldu. Aynı zamanda İYİ Parti İl Başkanı Haluk Ulusoy’un Bahçeli paylaşımını açıklayan Ünlü, “Kim kimin helvasının yer bilemem. Herhalde viskiyi fazla kaçırdı” dedi.

"KOÜ’NÜN YIPRATILMAMASI GEREKİYOR"

Ev sahibi Başkan Ünlü açılış konuşmasını yaparak, “Toplantılarımızın 17’ncisini gerçekleştiriyoruz. Önümüzdeki ay Gebze bölgesinde DP İl Başkanı Mustafa Nazlıgül ev sahipliğinde gerçekleştiriyoruz. 7 il başaknı olarak Diyarbakır ziyaretimiz kamuoyunda büyük yer tuttu. Eski Valimiz Basrioğlu bizleri çok güzel ağırladı. 2 yıl içerisinde Diyarbakır’ın çehresi değişmiş olacak. Kocaeli Üniversitesi bizim için bir değerdir. Basın önünde yıpratmaya yönelik açıklamaları kabul etmiyoruz. KOÜ’nün yıpratılmamasına karşıyız. Üniversitemize sahip çıkmaya devam edeceğiz. Kocaeli Devlet Hastanesi’nin yenilenmesi ve şehir hastanelerinin faaliyete geçmesiyle sağlıkta ivme kazandık” dedi.

"VİSKİYİ FAZLA KAÇIRDI"

SP İl Başkanı Nurettin Çelik, 29 Ekim törenlerine neden katılmadınız sorusuna, “29 Ekim kutlamalarında cenazemiz vardı bu sebeple katılamadık. Bayram hepimizindir. İlerleyen süreçlerde de bu tarz programlarımız devam edecek” dedi. İYİ Parti’nin masaya katılıp katılmayacağı sorusuna MHP İl Başkanı Aydın Ünlü, İlerleyen zamanlarda masa olarak bunun kararını alacağız” diyerek, İYİ Parti İl Başkanı Haluk Ulusoy’un Bahçeli paylaşımını açıkladı. Ünlü, “Kim kimin helvasının yer bilemem. O yukarının takdiridir. Devlet Bahçeli gibi bir devlet adamına böyle bir yorum yapan kişi herhalde viskiyi fazla kaçırdı. Otel sahibi iş adamı olabilirsin. Fakat siyasetçi olmaktan ziyade adam olmak daha önemli” dedi.

"HAZİRAN’DA SINAV KAOSU OLACAK"

Üçüncü üniversite ile alakalı son durum hakkında değerlendirmede bulunan Başkan Dedeoğlu, “Projeyi rafa kaldırmadık. 2-3 ay içerisinde Ankara ayağını tamamlayacağız” diyerek TEOG sistemi ile alakalı açıklamada bulundu. Başkan Dedeoğlu, “Milli Eğitim Bakanı’nın sınav üzerinden açıklama yapması gerekirken, yol ve köprüleri bir de 2023 hedefleri anlatıldı. Sayın Cumhurbaşkanımız eğitim anlamında sınıfta kaldıklarını belirtmişti. Doğrudur sınıfta kaldılar. Yeni sınav sistemi ayakları yere basmayan bir sistem. Endişem Haziran ayı geldiğinde ciddi bir kaos yaşayacağız.

23379675_903487933146807_766902966_o.jpg

"CHP 94 YILDIR DİMDİK AYAKTA"

Bülent Tezcan Cumhurbaşkanına karşı söylediği diktatör söyleminden sonra Ceyhan’ın siyasi çöplüğe gidecek söylemini değerlendiren CHP İl Başkanı Cengiz Sarıbay, “Talihsiz bir açıklama olarak görüyorum. Şimdiye kadar birçok parti siyasi çöplüğe gitti ama CHP 94 yıldır dimdik ayakta” dedi. Başkan Sarıbay parti olarak kongre sürecine girmesi nedeniyle masadan müsaade istedi. Sarıbay, “İYİ Parti yeni kurulan bir parti. Aydın Başkanımızın hassas olması çok normal kendi içerisinden kopup kurulan bir parti. 2 aylık bir müsaade istiyorum. Döndükten sonra yeniden masanın ne olacağına dair yeni bir düzenleme yapılır” dedi.

"KİMSE MASADA ZORLA OTURMUYOR"

Masanın bugüne kadar ne çalışmalar yaptığı sorusuna ise, İl Başkanı Serhat Duyar, “Birlikte rahmet, ayrılıkta azap vardır. Birileri masayı devirmeye masayı dağıtmaya çalışıyor. Ortak değerlerimiz var. Aynı düşünmüş olsaydık tek bir il başkanı olurdu” diyerek sözü MHP İl Başkanı Aydın Ünlü’ye bıraktı. Ünlü, “Masa kentin sorunlarını çözmek için kurulan bir platformdur. Kimse masada zorla oturtturulmuyor. Herkesin kendi siyasi partisi ve tabanı vardır. Ben olsam da olamasam da Kocaeli’ne bu masa uzun yıllar devam edecek. Bu masa Büyükşehir’in bilmem ne problemini çözmesi, Kocaelispor’un sorunun çözülmesi bu masa sayesinde olmuştur. Problemlerin çözülmesi anlamında Valimizle de Büyükşehir Belediye Başkanımızla da görüşüyoruz. Referandumu yaşadık yine de ortak değerlerimizde bütünleşerek bu masa da oturduk” ifadelerini kullandı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz