GÜNDEM Haberleri Tümü

Muhasebecilikte kayıt tutma devri bitiyor

Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın önceki gün gerçekleştirilen Kasım Ayı Meclis Toplantısı’nda konuşan KSMMMO Meclis Başkanı Okşin Beçet, “Bizim meslekte kayıtları artık robotlar tutacak”dedi.


Kocaeli Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası’nın Kasım Ayı Meclis Toplantısı KSMMMO toplantı salonunda gerçekleştirildi. Toplantıya Oda Başkanı Fikret Gökmen’in Bilecik SMMMO’da Bilir Kişi Temel Eğitimi Programı’nda eğitici olarak görev alması sebebiyle katılamazken; Başkan Vekili ve Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Okşin Beçet, hazır bulundu. Toplantıda konuşan Beçet, muhasebeci ve mali müşavir mesleğinde yeni bir devrin başlayacağından söz ederek “Bizim meslekte artık kayıt tutma devri bitiyor. Bunu artık bilgisayar programları yapıyor. Robotlar yapacak” ifadelerini kullandı.

BEÇET, “TÜRMOB’UN BASKI YAPMASI GEREKTİĞİNİ DÜŞÜNÜYORUM”
Oda adına açılış konuşmasını gerçekleştiren KSMMO Meclis Başkanı Okşin Beçet,” Meclis gündemimiz oldukça yoğun. 2018 yılı yaklaşıyor. Yine Maliye Bakanlığı tarafından önümüze verilen bir liste olacak. Benim bu konuda şöyle bir önerim olacak. Mutlaka bir çalışma yapılıyordur. Maliye Bakanlığı’na ücret listesini alarak bizim lehimize çıkması için TÜRMOB’un baskı yapması gerektiğini düşünüyorum” diye konuştu.

KAYITLARI ROBOTLAR TUTACAK
Sözlerine devam eden Beçet, ”Meslek yapımızız artık kesinlikle değişiyor. Şimdi çok farklı problemlerimiz var.  Bizim meslekte artık kayıt tutma devri bitiyor. Bunu artık bilgisayar programları yapıyor. Yani robotlar yapacak. Bu alanda uzmanlıklar ile ilgili birçok program yazılıyor. İşletme Danışmanı diye bir kavram oluşmaya başladı. İşletme Danışmanı raporları değerlendirip işletmeleri yönlendirerek mesleklerini icra ediyorlar. Eğer bu alanda gerekli eğitimler tamamlanırsa, rahatça çalışabiliriz diye düşünüyorum” diyerek sözlerini noktaladı.

GÜNGÖR “EĞİTİMLERİMİZİN BİRİNCİ DÖNEMİNİ TAMAMLADIK”
KSMMMO Başkanı Fikret Gökmen’i vekaleten toplantıya başkanlık yapan KSMMMO Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, ”Bilirkişi eğitimlerimizin birinci dönemini tamamladık. 240 kişinin sınıflara atanması ile 4 gün süre ile 2 bölüm halinde 10 sınıf oluşturularak gerçekleştirilen eğitimler; eğitmenlerimiz Kocaeli Üniversitesi Öğretim Üyeleri Prof. Dr. Mehmet Bahtiyar, Yrd. Doç. Aytaç Köksal ve Yrd. Doç. Levent Biçer tarafından gerçekleştirildi. Toplam başvuru sayısı 247 idi. Kendi isteği ile 7 kişi ayrıldı. 4 kişide kursunu bir sonra ki döneme bıraktı” dedi.

GÜNGÖR “EKONOMİMİZİN GÜÇLÜ OLMASI İLE MESLEK VAR OLABİLİR”
Sözlerinin devamında nispi aidatlara dikkat çeken Güngör, ”Nispi aidatların konusunda yeterince ehemmiyet verilmiyor. Nispi aidatları almadığımızda ne olur? Evet, almayabiliriz ama bazı yerlerin yükselebilmesi için güçlü olabilmesi için ekonomik olarak güçlü olması gerekiyor. Nispi aidatlar ile ilgili dava devam ediyor. Bu odaların geleceğinin devam etmesi için nispi aidatların olması gerektiğini düşünüyor. Ekonomimizin güçlü olması ile meslek var olabilir” diyerek sözlerini sonlandırdı.

BİLGİLENDİRME SUNUMU
Güngör’ün konuşmasının ardından program Oda Meclisi bünyesinde oluşturulan “Arabuculuk Çalışma Komisyonu” tarafından hazırlanan sonuç raporu meclise sunuldu. Verilen aranın ardından toplantı Uyumsoft Bilgi Sistemeri A.Ş personelleri “E-Fatura, E-Defter ve E-Serbest Meslek Makbuzu“ düzenlenmesi konusunda bilgilendirme sunumu gerçekleştirdi. Program SMMM adayı Ahmet Çiftçi’nin “ Mali Vergiler Reformu ve Hazine Avalli Poliçe” isimli projesinin sunumu ile sona erdi.

FOTOĞRAFLAR
BEÇET : KSMMMO Meclis Başkanı Okşin Beçet, “Bizim meslekte kayıtları artık robotlar tutacak” dedi.
GÜNGÖR : KSMMMO Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, toplantıya Oda Başkanı Fikret Gökmen’i vekaleten katılarak başkanlık etti.
KATILIM : Toplantıya Oda Başkanı Fikret Gökmen’in Bilecik SMMMO’da Bilir Kişi Temel Eğitimi Programı’nda eğitici olarak görev alması sebebiyle katılamazken; Başkan Vekili ve Yardımcısı Tülin Keçeci Güngör, yönetim kurulu üyeleri ve Meclis Başkanı Okşin Beçet, hazır bulundu.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz