GÜNDEM Haberleri Tümü

Şampiyon Yasemin Adar'a kulübünden ödül

- AK Parti Edirne Milletvekili ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Sezen: "Yasemin Adar'ın milli mayo altında kazanmış olduğu dünya şampiyonluğundan dolayı kurum ve kulüp olarak büyük sevinç duyduk. Bundan sonraki hedefin olimpiyat şampiyonluğu olmasını temenni ediyoruz"

 Dünya şampiyonu Yasemin Adar'ın kulübü Trakya Birlik Spor, milli güreşçiyi altınla ödüllendirdi.

Kulüpten yapılan yazılı açıklamaya göre, Trakya Birlik Genel Müdürlüğünde düzenlenen törende yönetim kurulu üyeleri, şampiyon güreşçiye daha önce belirlenen miktarda altın hediye etti.

AK Parti Edirne Milletvekili ve Trakya Birlik Yönetim Kurulu Başkanı Rafet Sezen, törende yaptığı konuşmada, Yasemin Adar'ın başarısının tüm Türkiye'yi gururlandırdığını belirtti.

Dünya şampiyonu olan ilk Türk kadın güreşçi Yasemin Adar'ın Türkiye'yi en iyi şekilde temsil ettiğini aktaran Sezen, "Yasemin Adar'ın milli mayo altında kazanmış olduğu dünya şampiyonluğundan dolayı kurum ve kulüp olarak büyük sevinç duyduk. Bundan sonraki hedefin olimpiyat şampiyonluğu olmasını temenni ediyoruz. Daha önce Türkiye'de kadın güreşçilerin yaşamadığı Avrupa ve dünya şampiyonlukları Trakya Birlik Spor Kulübü çatısı altında geldi. Yasemin Adar'ın 2020'de olimpiyat şampiyonluğunu da Trakya Birlik Spor Kulübünde kazanmasını arzu ediyoruz." ifadelerini kullandı.

Yasemin Adar da Trakya Birlik ailesine teşekkür etti. Çalışmalarına hız kesmeden devam ettiğini belirten milli sporcu, 2020 Tokyo Olimpiyatları'ndan Türkiye'ye başarılı sonuçla dönmek istediğini kaydetti.

Törene, Trakya Birlik Genel Müdürü Hakan Çalen, Trakya Birlik Spor Kulübü Başkanı Önder Yücel ve yönetim kurulu üyeleri de katıldı.

Fransa'nın başkenti Paris'te düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası'nda kadınlar 75 kiloda mücadele eden milli sporcu Yasemin Adar, finalde Belaruslu Vasilisa Marzaliuk'u 5-4 yenerek, Türkiye'nin kadınlardaki ilk dünya şampiyonluğunu elde etmişti.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz