GÜNDEM Haberleri Tümü

Kocaeli'de bu ürünlere devlet desteği

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından çalışmaları yürütülen "Türkiye Milli Tarım Destekleme Modeli" kapsamındaki havza bazında desteklenecek ürünlerin dağılımı belirlendi


Kocaeli İl Gıda, Tarım ve Hayvancılık Müdürü İlhan Özel, ‘Havza Bazlı Destekleme Modeli’ ile ilgili açıklamalarda bulundu. Özel, “Çiftçimiz ne kadar emek ve zaman harcarsa ne kadar gelir elde edeceğini bilememektedir. Tarımsal ürünler bazı seneler çok üretilmekte otomatik olarak fiyatlar aşağı düşmektedir. Piyasada bir ürün bolluğu yaşanmakta ancak çiftçinin yüzü fiyatların düşmesi dolayısıyla gülememektedir. Bazı yıllarda ise ürün miktarı az olmakta fiyatlar ani olarak yükselmekte ancak bu seferde vatandaşlarımız istedikleri ürünlere ulaşamaz hale gelmektedir. İşte bu düzensizlikleri ortadan kaldırmak için bu yeni model geliştirilmiştir.

21 ÜRÜN DESTEKLENECEK

Havza bazlı destekleme uygulamaları kapsamında, ülkemizde arz açığı bulunan, stratejik ve bölgesel önem arz eden, insan beslenmesi sağlığı ve hayvansal üretim açısından önem arz eden 21 ürün bazında değerlendirme yapıldı. Bakanlığımızca 2017 yılı üretim sezonu için ilçeler bazında ürün tablosu da açıklanmıştır. İlçeler bazında bu ürünleri ekenler fark ödemesi altında destekleme alacaklardır. Örneğin İzmit, Kandıra ve Karamürsel de yağlık Ayçiçeği ekenler bunu belgelendirirse kilogram başı 40 kuruş destek alacaktır. Üreticilerimiz konuyla ilgili detaylı bilgi için İl ve İlçe Müdürlüklerine başvurabilirler” ifadelerini kullandı.

İLİMİZDE İLÇELER BAZINDA DESTEKLENECEK ÜRÜNLER

Başiskele – Buğday, Mısır, Kuru Fasulye, Yem Bitkileri, Yulaf, Soğan
Darıca – Arpa, Buğday, Yem Bitkileri, Zeytinyağı
Derince – Arpa, Buğday, Yem Btikileri
Dilovası – Buğday, Yem Bitkileri
Gebze – Buğday, Tritikale, Yem Btikileri
Gölcük – Arpa, Buğday, Mısır, Kuru Fasulye, Yem Bitkileri, Yulaf
İzmit – Arpa, Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Yem Bitkileri, Soğan
Kandıra - Buğday, Mısır, Ayçiçeği, Yem Bitkileri, Yulaf, Fındık, Soğan
Karamürsel - Arpa, Buğday, Kuru Fasulye, Tritikale, Ayçiçeği, Yem Bitkileri
Kartepe - Arpa, Buğday, Mısır, Yem Bitkileri
Körfez - Arpa, Buğday, Yem Bitkileri, Yulaf, Soğan

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz