GÜNDEM Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Türk Dünyası Gazeteciler Şurası için Kazakistan’dayız!

Kazakistan'ın Türkistan kentinde düzenlenecek Türk Dünyası 3.Gazeteciler Şurası toplantısına katılmak üzere, Perşembe akşamı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanından Kazakistan ve Kırgızistan yolculuğumuz başladı. Devri Alem belgesel programı olarak belgesel çekerek tarihe not düşüp zamana noterlik yapacağız.

Türkiye Gazeteciler Federasyonu, Basın Vakfı ve Türkiye gazeteciler federasyonun ortaklaşa organize ettiği şuraya yurt içi ve yurt dışından çok sayıda gazeteci ve meslek örgütü başkanı katılıyor.

Toplantıya katılan Sabah gazetesi yazarlarından Yavuz Donat’la 35 yıl önce Gebze temsilciliğini yaptığım, Tercüman gazetesi yıllarını konuştuk geçmişi hatırladık.

Sabah Gazetesi Ankara Temsilcisi Osman Altınışık ve Antalya eski Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Erdoğan Kahya ile. TGF’nin 20 yıl önceki kuruluş yıllarını konuşarak, tarihe not düştük. Türk Dünyası 1. Gazeteciler Şurası Eskişehir'de başlamış, İkincisi Tataristan’ın Başkenti Kazan’da düzenlenmişti. 3. Şura ise Türk Dünyası Kültür başkenti olan Kazakistan'ın Türkistan kentinde 28 Ekim 2017 tarihinde gerçekleşecek.

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ve Genel Sekreter İbrahim Erdoğan'ın yoğun çalışması ile düzenlenen Şuranın toplanmasına Türkiye devleti büyük destek oldu. Bir kez daha atalarımızın at sırtında geldiği Türkistan coğrafyasını uçarak gitmenin heyecanını yaşıyoruz.


TÜRK DÜNYASI GAZETECİLER ŞURASI

Türk Dünyası Gazeteciler Şurası ile ilgili, Türkiye Gazeteciler Federasyonu tarafından yapılan basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum. "Anadolu’daki belli başlı meslek kuruluşlarını bağrında toplayan, bu anlamda en geniş katılımlı meslek kuruluşlarından biri olan Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı 28-31 Ekim tarihlerinde Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te; 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı ise 14-17 Kasım tarihleri arasında KKTC’de gerçekleştirecek. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “TGF olarak adeta sınır tanımıyoruz. Türk Basını ve Anadolu Basınını dünyanın her yerinde gururla temsil etmeye devam edeceğiz” dedi

Türkiye Gazeteciler Federasyonu(TGF) geleneksel Başkanlar Konseyi Toplantılarını, yurt dışında da yapmaya ağırlık vererek, Türk basını ve Anadolu basınını, ülke sınırları dışında da temsil etme misyonunu üstleniyor. Daha önce Abhazya ve KKTC’de toplantılar yapan TGF, 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı Kırgızistan’ın Başkenti Bişkek’te; 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı da 14-17 Kasım 2017 tarihleri arasında Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde gerçekleştirecek.


KÜLTÜREL ALIŞVERİŞ

Kırgızistan Bişkek’teki TGF 54. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın, 26-29 Ekim 2017 tarihleri arasında Kazakistan’ın Almatı, Türkistan ve Çimkent şehirlerinde yapılacak, “Türk Dünyası 3. Gazeteciler Şurası”nın ardından 29-31 Kasım 2017 tarihlerinde hayata geçirileceğini belirten; KKTC’de yapılacak TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nın ise 14-17 Kasım 2*017 tarihleri arasında gerçekleştirileceğini ifade eden TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, “TGF olarak meslektaşlarımızın yurtdışı temaslarıyla birlikte mesleki değişim ve gelişmeler ile ilgili olarak bilgi ve kültürel alışverişte bulunmalarına katkı koyma çabasındayız.

   Daha önce Abhazya ve Kıbrıs’ta Başkanlar Konseyi toplantılarımızı yapmıştık. Şimdi ise önce Kazakistan ve Kırgızistan buluşmasıyla önemli bir yurtdışı deneyimini daha geride bırakacağız. Ardından Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin kuruluşuna denk düşen tarihte de Yavruvatan’da olacağız. Burada da Kıbrıs’taki meslektaşlarımızla mesleki ve kültürel iletişimimizi bir kere daha pekiştireceğiz. Bu nedenle yurtiçi ve yurtdışı projelerimize destek veren Başbakan Yardımcımız Sayın Hakan ÇAVUŞOĞLU’na,  her etkinliğimizde yanımızda olan  ve Türk Dünyası ile ilgili çok anlamlı çalışmalara imza atan Türk İşbirliği ve Koordinasyon Ajansı(TİKA) Başkanı Sayın Serdar ÇAM ile değerli ekibine, Kazakistan Ahmet Yesevi Üniversitesi, Kırgızistan Manas Üniversitesi’ne, KKTC Dış Basın Birliği’nin kıymetli Başkanı  Tahir Olcay Kıraç’a şükranlarımızı sunuyoruz.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz