KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

İsmail Kahraman - Yavru vatan Kıbrıs’dayız!

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin 34. kuruluş yıl dönümü coşkusuna ortak olduk. Kıbrıs Dış Basın Birliği’nin ev sahipliğinde. TGF 55 Başkanlar Konseyi KKTC’de toplandı.

Kısa adı KKTC Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti dense de ben Kıbrıs Devleti demeye devam edeceğim. Kıbrıs savaşını dün gibi hatırlıyorum. 1974 yılı Barış Harekatını radyodan dinlerken heyecanlanır 14 yaşında bir öğrenci olmamıza rağmen savaşa gönüllü katılmak isterdik o günlerde hem Türk ve hem de Kıbrıs. Gençliği milli duyguları çok yüksekti. Üniversite eğitimini yarıda bırakıp Kıbrıs mukavemet teşkilatına katılıp şehit olanlar vardı.

TÜRK-YUNAN SAVAŞLARI TARİHİ

1890 Osmanlı-Yunan 1921 ve 1922 Kurtuluş savaşlarını kazandığımız gibi 1974 . Kıbrıs savaşınıda kazanmamıza rağmen Hristiyan batı Rumlar'ı desteklediği için Savaş kazanmamıza rağmen barış sağlanamadı. Devlet ilan edildi ancak bir türlü barış gelmedi. Batının ve. Amerika'nın şımarık çocuğu Rumlar'ı şımartmaya devam ediyor Yunanistan ekonomik çöküntü içinde .

Kıbrıs'a ilk kez 1989 yılında gitmiş daha sonra bir kaç kez daha gidip belgesel çekmiş. Kıbrıs davasına büyük hizmeti olan Merhum. Erbakan hoca ve. Rauf. Denktaş'la Kubrıs barış harekatı ile ilgili bizzat onların verdiği bilgilerle birinci ağızdan belgesel çekmiştim. Çok istememe rağmen. Ecevit ve. Demirel'le görüşme imkanı bulamadığım için onların görüşlerini alamadım

KKTC de. TGF. 55. Başkanlar. Konseyi toplantısı ile Kıbrıs. Devletinin 34. Kuruluş coşkusuna ortak olduk. Lefkoşa ve. Girmedeki törenlerin. Türkiye'nin bir çok ilinden gelen gazeteciler cemiyeti başkanı arkadaşlarla takip ettik. TGF den yapılan yazılı basın açıklamasını sizlerle paylaşıyorum

TÜRK BASINININ NABZI KKTC’DE ATIYOR

Türkiye Gazeteciler Federasyonu’na üye 77 üye meslek kuruluşunun başkan ve yöneticileri ile birlikte Anavatan’dan gelen 150’ye yakın gazetecinin katıldığı, TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nde başladı.

14-17 Kasım 2017 tarihleri arasındaki bir dizi etkinliğe katılan Türkiye Gazeteciler Federasyonu üyeleri, KKTC’nin 34. Kuruluş Yıldönümü olan 15 Kasım’da, Kıbrıslı meslektaşlarıyla bir arada olacak.

Kuruluş Yılı kutlamalarına da katılacak olan TGF Heyeti, 16 Kasım’da da, 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’nı gerçekleştirecek, devamındaki etkinliklerde ise Kıbrıslı gazetecilerle birlikte mesleki ve kültürel faaliyetlerde bulunacak.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin Anavatan için çok büyük anlam ifade ettiğini belirten TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, iki kardeş ülke gazetecileri arasında zaten var olan birlik beraberliği daha da pekiştirmek amacında olduklarını vurguladı. Başkan Karaca, “KKTC’de görev yapan meslektaşlarımızla zaten her zaman iç içeyiz. Buradaki 3 meslek kuruluşumuz Federasyonumuzun çok uzun yıllardır aktif üyesi ve sağ olsunlar tüm etkinliklerimizde bizlerle birlikte oluyorlar. Bizler de her zaman Kıbrıslı kardeşlerimizin faaliyetlerine destek veriyoruz, vermeye de devam edeceğiz. Şimdiki buluşmamızın çok anlamlı bir yanı var. KKTC’nin 34. Kuruluş Yıldönümü olan 15 Kasım’da hep birlikte olacağız ve inşallah Kıbrısımızın en kutlu gününün sevincini, gururunu meslektaşlarımızla omuz omuza yaşayacağız. Uğrunda binlerce şehitler verdiğimiz; kanımızı, canımızı feda ettiğimiz Anavatan ile Kıbrıs Adası ayrılmaz bir bütündür, ebediyen de öyle kalacaktır” dedi.

KKTC’deki TGF 55. Başkanlar Konseyi Toplantısı’na ev sahipliği yapan KKTC Dış Basın Birliği Başkanı Tahir Olcay Kıraç da tarihi buluşmayı çok arzu ettiklerini belirtti. Kıbrıslı gazetecilerin Anavatanlı kardeşlerini her zamanki gibi bağrına bastığını ifade eden Kıraç, “Türkiyemiz ve Kıbrısmızda görev yapan meslektaşlarımızın birlikte gerçekleştirdikleri mesleki ve kültürel etkinliklerin her biri ayrı değerde, farklı güzelliktedir. Bizler ayrılmaz bir bütünün parçalarıyız ve bu türden çalışmaları bu nedenle sıklaştırmalıyız. Federasyonumuzun geleneksel hale gelen başkanlar konseyi toplantılarının 55’incisinin, KKTC’nin 34. Kuruluş Yıldönümü’nde gerçekleşiyor olması ise çok daha anlamlıdır. Ne mutlu ki, Cumhuriyetimizin kuruluş coşkusunu Anavatan’dan gelen çok sayıdaki meslektaşımızla yan yana, can cana, kalp kalbe yaşıyoruz. Aynı zamanda mesleki ve kültürel çalışmalara imza atıyor olmamız da çok sevindirici. Meslektaşlarımıza Kıbrıs halkına özgü misafirperverlik örneğini sunmaktan ve yaptığımız çevre gezileriyle de ülkemizin güzelliklerini paylaşmaktan çok mutluyuz” şeklinde konuştu.

 

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz