GÜNDEM Haberleri Tümü

‘’Milli yazılımın önemini çok iyi kavrayın’’

Başkan Karaosmanoğlu, Körfez Orhangazi Anadolu Lisesi’ni ziyaret etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, Körfez Yeniyalı Mahallesinde ki Orhangazi Anadolu Lisesi'ni ziyaret etti. Okul Müdürü İbrahim Yıldırım ve öğretmenlerle de bir araya gelen Karaosmanoğlu, yeni oluşturulan Bilişim Teknoloji Laboratuvarının açılışını da gerçekleştirdi.  Öğrencilerle yakından ilgilenen ve hayatlarında kendilerine başarılar dileyen Karaosmanoğlu, “Milli yazılımın önemini kavramanızı sizlerden rica ediyorum. Bugün ülke olarak yaşadığımız her alanda ki gelişmenin temelinde dijital kodlamanın olduğunu ifade etmek isterim” dedi.

“GELECEĞE DAHA GÜVENLE BAKACAĞIZ”

Körfez Belediyesi tarafından yapılan konferans salonunda öğrencilerle buluşan Başkan Karaosmanoğlu, fırsat buldukça okulları ziyaret ettiğini ifade ederek, “Eğitimi çok önemsiyoruz. Kıymetli gençler her şeyin en güzeline layıksınız. Bizlerin imkânsızlıklar içerisinde eğitim aldığı dönemlerden bugün fiziksel anlamda sizlerin her türlü ihtiyacına dönük tüm ihtiyaçların karşılandığı okullara kavuştuk. Gençler hiçbir zaman karamsar olmayın. İdealiniz ve hedefleriniz olsun ki başarıyı yakalayabilin. Sizler güzel yetişeceksiniz, üreten ve paylaşan olacaksınız ki sizlerin başarılarıyla geleceğe daha güvenle bakabilelim. Sizler gözümüzün nurusunuz. Ne kadar iyi yetişirseniz bizler o kadar mutlu oluruz” şeklinde konuştu.

 

SORGULAYAN BİR NESİL YETİŞMESİNİ ARZU EDİYORUM”

AK Parti Körfez İlçe Başkanı Şener Söğüt ve İlçe Milli Eğitim Müdürü İbrahim Okutan’ın da hazır bulunduğu ziyarette, öğrencilere eğitim hayatlarında başarılar dileyen Körfez Belediye Başkanı İsmail Baran’da, “Öğrencilerimizin ve öğretmenlerimizin başarıları nedeniyle kendilerine bir kez daha teşekkür ediyorum. 15 Temmuz kahramanlarımızdan şehidimiz Ömer Halisdemir’in ismiyle yaptığımız konferans salonumuz da bir kez daha hayırlı olsun. İçerisinde bulunduğumuz bu alanda çok önemli sosyal içerikli toplantılar yapılacak, gençlerimizin gelişimine dönük eğitim programları hayata geçecek. Gençlerimizin bilimle, sanatla, kültürle, teknolojik alanda ki gelişmelerin yanı sıra kitap okuyan ve sorgulayan bir nesil olarak yetişmesini arzu ediyorum” diye konuştu.

 

“MUASIR MEDENİYETLER SEVİYESİNİN ÜSTÜNE TAŞIYACAKTIR”

Bilişim Teknoloji Laboratuvarının açılışının ardından sınıfı gezen Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, gelişen dünyadaki yazılımın ve kodlamanın önemine burada da değindi. Yazılımın müthiş bir hıza sahip olduğunu ve her gün geliştiğini dile getiren Karaosmanoğlu, “İnanıyorum ki geleceğin güçlü Türkiye’sinde yazlım ve kodlamanın nedenli önemli olduğunu bugün yaşadığımız hadiselerde de daha net görüyoruz. Milli yazılımın önemini çok iyi kavrayan bir nesil ülkemizi kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün hedefi olan muasır medeniyetler seviyesinin üstüne taşıyacaktır. Bizlerin gayreti de budur” ifadelerini sarf etti.

 

“PROJENİN OLUŞTURULMASI İÇİN BİR ÇALIŞMA YAPACAĞIZ” 

Öğrencilerle olan buluşmasında spor salonu ihtiyacının dile getirilmesi nedeniyle bir açıklama yapan Başkan Karaosmanoğlu, “Bu konu hakkında inşallah bir çalışmamız olacak. Okulun bahçesini inceledik. Alanımızın müsait olduğunu söylemek isterim. İnşallah yatırım planımıza alınması noktasında ve projenin oluşturulması için bir çalışma yapacağız” dedi. Bu açıklamanın ardından oldukça sevinen öğrenciler, kendilerini düşünen ve geleceklerine dair bu tür güzel dokunuşlar yapan Karaosmanoğlu’na çok teşekkür etti.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz