SAĞLIK Haberleri Tümü

Kansere erken teşhis

SAYIN HÜLYA AKSOY, KANSER HAFTASI NEDENİYLE KANSER ERKEN TEŞHİS,TARAMA VE EĞİTİM MERKEZİNİ ZİYARET ETTİ

Valimiz Sayın Hüseyin Aksoy’un eşi Sayın Hülya Aksoy,   1-7 Nisan Kanser Haftası programı çerçevesinde , İl Sağlık Müdürlüğü’ne bağlı Akçakoca Bey Sağlıklı Hayat Merkezi’nde;   meme kanseri, rahim ağzı kanseri ve kalın bağırsak kanseri taramasını ücretsiz olarak vatandaşın hizmetine sunan Kanser Erken Teşhis, Tarama ve Eğitim Merkezi (KETEM)’i  ziyaret etti.

 

 

Halk Sağlığı Hizmetleri Başkanı Dr. Faruk Demirhan, Halk Sağlığı Hizmetleri Başkan Yardımcısı Dr. İnci Sobi, Akçakoca Bey Sağlıklı Hayat Merkezi Sorumlu Hekimi Uz. Dr. Mustafa Çakır tarafından karşılanan Sayın Hülya Aksoy, bir süre merkezi gezerek, yetkililerden bilgi aldı ve tarama için gelen kadınlarla sohbet etti.

 

 

KETEM’de;  Türkiye Ulusal Kanser Tarama Programına göre, meme kanseri taraması için klinik meme muayenesi, 40-69 yaş arası kadınlara 2 yılda bir mamografi çekimi, rahim ağzı kanseri taraması için 30-65 yaş arası kadınlara 5 yılda bir pap smear ve HPV testi ücretsiz olarak yapıldığını  Akçakoca Bey Sağlıklı Hayat Merkezi’nde ayrıca kadın üreme sağlığı, evlilik öncesi danışmanlık, obezite ve sağlıklı beslenme danışmanlığı, psikolojik danışmanlık hizmetleri sunulmaktadır.  

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz