GÜNDEM Haberleri Tümü

Sedaş sanayi ve teknoloji zirvesinde yerini aldı

Doğu Marmara’da sanayinin can damarı ve üretim için en önemli girdilerden biri olan elektrik enerjisinin dağıtımını yapan SEDAŞ, paydaşları ile buluşacağı Zirvede yerini aldı.

 SEDAŞ SANAYİ VE TEKNOLOJİ ZİRVESİNDE YERİNİ ALDI

 
“Potansiyeli Keşfet, Gücü Hisset” sloganıyla Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı himayesinde Gebze Teknik Üniversitesi tarafından bu yıl ilki gerçekleştirilen “Sanayi ve Teknoloji Zirvesinde” SEDAŞ standıyla yerini aldı.
Sanayi-Üniversite çerçevesinde akademik hayatla reel sektörü bir araya getirecek olan, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vereceği belirtilen ve sanayicilerin AR-GE çalışmalarını öne çıkararak Sanayi-Üniversite işbirliğini de üst seviyelere taşıyacak olan “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi“ etkinliği, Gebze Teknik Üniversitesi yerleşkesi alanında Başbakan Binali Yıldırım, Başbakan Yardımcısı Fikri Işık, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Faruk Özlü, Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, Gebze Teknik Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Haluk Görgün, akademisyenler ve firma yöneticilerinin katılımıyla açıldı. 
SEDAŞ Standında İş’te Fırsat Eşitliği Teması 
SEDAŞ şirket bünyesinde kadın sayısını arttırmak ve aynı zamanda şirket içi kadınlara yönelik kariyer fırsatlarını iyileştirmek için “İş’te Fırsat Eşitliği” projesi kapsamında  11-14 Nisan tarihlerinde açık olacak olan “Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” organizasyonuna katılıyor. İş başvurularını da SEDAŞ açtığı stantta alarak İK uzmanları SEDAŞ hakkında bilgilendirmeler sağlıyor. Kadın çalışanlara sağlanan imkânlar ve “İş’te Fırsat Eşitliği” konusunda yapılanlar Uzmanlar tarafından ayrıca anlatılıyor.   
Üniversite yerleşkesinde kurulan “Hi-Tech Prefabrik Yapı” içerisinde hayata geçirilen zirvede “İK, Ar-Ge, Endüstri 4.0 ve Girişimcilik” konularında paneller düzenlenecek, yurtiçi ve yurtdışından gelecek uzmanlarla akademik hayatla reel sektör işbirliğinin önemi vurgulanacak. Dört gün sürecek etkinliğin temel amacı, akademik hayatla reel sektörü bir araya getirmek, sanayicilerin kalifiye eleman ihtiyaçlarının karşılanmasına destek vermek, Ar-Ge çalışmalarını öne çıkarmak, sanayi-üniversite işbirliğini üst seviyeye taşıyarak, ülkemizin 2023 hedeflerinde Gebze bölgesinin önemini daha da etkili bir şekilde vurgulamak olacak.
Açılışı Başbakan Binali Yıldırım Yaptı
“Sanayi ve Teknoloji Zirvesi” etkinliğinin açılış konuşmasını yapan Başbakan Binali Yıldırım, Hayatta kalmak için her alanda var olmalıyız. Bilgi güçtür. Artık bilgiye sahip olan, bilgiyi kullanan ve bilgiyi üreten ülkeler aradaki farkı açıyor. Bilgiye erişemeyen ülkeler yarış dışı kalıyor. Bunu görmemiz lazım. Zaman paradan daha kıymetli. En az bir yabancı dil öğrenmeliyiz. Yakında kendi kendinizin doktoru olacaksınız. Sanal gerçeklik bütün üretim alışkanlıklarımızı değiştirecek, sanal gerçeklikle yeni meslekler ortaya çıkacak.” dedi.
Kocaeli’de düzenlenen Sanayi ve Teknoloji Zirvesi’nin açılış töreninde konuşan Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Dr. Faruk Özlü’de, “Bin 52 Ar-Ge ve Tasarım Merkezimiz, 77 adet Teknoloji Geliştirme, 311 Organize Sanayi Bölgemizle Türk sanayisinin ve yüksek teknoloji üretiminin hizmetindeyiz. Bilimle hayatı, bilimle teknolojiyi, bilimle sanayiyi buluşturan üniversiteler için çabalıyoruz. Bu çerçevede bilim, sanayi ve üniversitenin, birbirini destekleyen, birbirine omuz veren kurumlar olduğunu ifade etmek isterim” dedi. ” dedi.

SEDAŞ hakkında 
SEDAŞ, Doğu Marmara’da yer alan Sakarya, Kocaeli, Bolu ve Düzce illerini kapsayan yaklaşık 20 bin kilometrekarelik yüz ölçüm üzerinde, toplam 4 il, 45 ilçe, 49 Belediye, 766 köy ve 1344 mahalle'de 1,7 milyon tüketiciye, 3,5 milyon nüfusa 1700 çalışanıyla, 24 saat kesintisiz olarak enerji dağıtım hizmeti vermektedir. Türkiye’nin önde gelen sanayi gruplarından Akkök Holding ile Avrupa’nın en büyük on lider enerji şirketi arasında yer alan CEZ Group’a ait bir kuruluş olan SEDAŞ, elektrik dağıtım faaliyetleri kapsamında, bölgesindeki abonelere kaliteli ve kesintisiz elektrik dağıtım hizmeti vermeyi hedefleyerek, bu kapsamda oluşan arızalara hızla müdahale eder, 7/24 kesintisiz ve güvenilir hizmet vermek üzere elektrik dağıtım şebekesinde gerekli operasyonları gerçekleştirir. Bu faaliyetleri, sayısı 33’e varan dağıtım merkezi ve toplamda 21 Müşteri Hizmetleri Merkezi üzerinden yürüten SEDAŞ’ın, 2017 yılsonu itibarıyla Doğu Marmara’yı kapsayan faaliyet bölgesindeki 4 ilde, dağıtılan toplam elektrik miktarı 9,7 milyar kWh’tir.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz