İLÇE HABERLERİ Haberleri Tümü

Çayırova'ya Trafik Eğitim Parkı

Çayırova’lı Minikler İçin Trafik Eğitim Parkı Yakında hizmete kazandırılacak

Birçok dev proje ile bölge il ve ilçelere örnek olacak yatırımlar yapan Çayırova Belediyesi, çocukların trafik eğitimini küçük yaşlarda kazanmalarını sağlamak ve trafikte kurallara uyan bilinçli nesiller yetişmesi amacıyla ilçeye çocuklar için Trafik Eğitim Parkı kazandırıyor.

7 Bin Metrekarelik projenin İhalesi 2 Mayısta

Eğitim ve öğretime verdiği değer ve öncelikle dikkat çeken Çayırova Belediyesi, küçük yaştaki çocukların trafik eğitimi alması amacıyla Akse Mahallesi’nde yer alan 7 bin metrekarelik alana Çocuk Trafik Eğitim Parkı yapılması için çalışmalara başlandı. Çayırova Belediyesi imkanlarıyla yürütülen proje için alt yapı çalışmaları tamamlanarak ihale sürecine gelindi. 2 Mayıs 2018 tarihinde ihalesi yapılacak olan proje 3 ay gibi kısa bir sürede tamamlanacak.

Proje 3 Ayda Tamamlanacak

Akse Mahallesinde Kuştepe ormanı karşısında 7 bin metrekare alanda konuşlandırılacak tesis içerisinde 350 metre bisiklet parkuru, 800 metre sürüş parkuru, 400 m2 trafik eğitim binası, 120 m2 çocuk oyun alanı, 180 m2 amfi ve 2500 m2 yeşil alan oluşturulacak.

Kocaeli’nin En Büyüyü

Kocaeli’nin en büyük trafik eğitim parkı olma özelliğini taşıyan tesisin ihale sürecinden sonra inşaat çalışması başlayacak. Tesis içerisinde ayrıca yaya geçitleri, yaya üst geçitleri, sinyalize kavşak, kontrolsüz kavşak, dönel kavşak, hemzemin geçit, tünel, kasisli yol, otobüs durakları, alt geçit ve üst geçit (arabalar için, Hastane, itfaiye, okul geçişleri konuşlandırılacak. Fiziki yapısıyla bölgede tek olma özelliği taşıyan Trafik Eğitim Parkı 3 ay gibi kısa bir sürede bitirilmesi planlanıyor.

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz