GÜNDEM Haberleri Tümü

Genç Bilgeler Kocaeli için yarışacak

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi ve İl Milli Eğitim Müdürlüğü’nün, Kocaeli üzerine ortaklaşa düzenlediği Liselerarası Bilgi Yarışması’nın finali yarın gerçekleştirilecek. 12 İlçenin birincileri, Kocaeli üzerine bilgilerini yarıştıracak.

Kocaeli’nin Genç Bilgeleri, bilgi yarışmasında buluşuyor. Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi ile İl Milli Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde düzenlenen, “Kocaeli’nin Genç Bilgeleri Liselerarası Kent Kültürü Bilgi Yarışması”nın finali yarın yapılacak. 12 İlçede yapılan elemelerde İlçelerinin birincisi olan okullar, büyük finalde Kocaeli üzerine bilgilerini konuşturacak. 12-23 Mart tarihleri arasında yapılan elemelerde ve yarın gerçekleşecek büyük finalde öğrencilere Kocaeli ilinin kültür varlıkları, tarihi, coğrafyası, müzik ve yemekleri, sanatı, sporu, turizmi, önemli şahsiyetleri üzerine sorular soruluyor. 

GEBZE’Yİ YÜCEL BORU TEMSİL EDECEK
 İzmit’te bulunan Şehit Polis Recep Topaloğlu Spor Salonu’nda gerçekleşecek finalde Gebze’yi Akın Giray Çakal, Burak Köroğlu, Hüseyin Durmuş ve Mustafa Buğra Polat’tan oluşan Yücel Boru Fen Lisesi temsil edecek. Öğrencileri yarışmaya ise Okul Müdürü İsmail Boğa ve Tarih Öğretmeni Nurcan Polat hazırladı. Büyük finalde öğrencilere 25 asıl, 10 da yedek soru sorulacak. Gebze’de ki 18 okul arasından finale kalan Yücel Boru Fen Lisesi iddialı bir şekilde yarışmaya hazırlanırken, öğrencilerin Kocaeli’yi tanıması açısından bu tür yarışmalar büyük önem taşıyor. Yarışma sonunda birinci olan Okula Avrupa Turu, ikinci olan okula Balkan Turu ve üçüncü olan okula da Kapadokya Turu ödül olarak verilecek.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz