GÜNDEM Haberleri Tümü

Genç Karikatüristlerin eserleri beğeni topladı

Büyükşehir Belediyesi Karikatür Okulunda eğitim gören öğrenciler düzenlenen törenle sertifika aldı. 24 hafta süresince öğrenciler tarafından yapılan karikatür eserleri beğeniyle karşılandı

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karikatür Okulu öğrencileri düzenlenen törenle sertifika aldı. Karikatür Okulu öğrencilerinin yaptığı bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışmasında dereceye giren karikatürlerden oluşan sergiyi gezen Başkan Vekili Zekeriya Özak, öğrencilere sertifika verdi. Karikatür Okulunda eğitim alan öğrencilerin aileleriyle sohbet eden Özak, öğrenciler tarafından yapılan karikatür çalışmalarını da yerinde gördü. 

KONSERVATUVARA BAĞLI OLACAK
“Karikatür insanı güldürürken düşündüren önemli bir sanat dalıdır” diyen Başkan Vekili Zekeriya Özak, ülkemizin iyi yetişmiş karikatüristlere ihtiyacı olduğunun altını çizdi. “Karikatür Okulunda eğitim alan çocuklarımızın ileride Türkiye genelinde isim yapmış iyi birer karikatürist olacağına inanıyorum” diyen Özak, “Büyükşehir Belediyesi olarak sanatın her dalında elimizden gelen desteği verdik vermeye de devam edeceğiz” dedi. Özak, önümüzdeki yıl Büyükşehir Belediyesi Konservatuvarına bağlı olarak Karikatür Okulunun çalışmalarını sürdüreceğini de belirtti. 

KARİKATÜR OKULU
Geçtiğimiz yıl Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen ’Kitap ve Medeniyet’’ temalı 1. Uluslararası Bilge Şehir Karikatür Yarışması kapsamında, ilimizde karikatür sanatına ilgi duyan gençlerin bu alanda bilgi ve birikimlerini arttırmak, kendisini çizgileriyle ifade etmesine olanak sağlamak, karikatür sanatının inceliklerini öğretmek, yeteneklerini geliştirmek ve bu alanlarda eser vermeye teşvik etmek amacıyla açılan Karikatür Okulu için atılmış ilk adım oldu.  Yıl boyunca karikatürist Ahmet Altay’dan karikatür dersleri alan öğrenciler Seka Kültür Alanı Geleneksel Türk Süsleme Sanatları Merkezi’nde düzenlenen sergide eserlerini sergiledi. 

YETENEK SINAVI İLE SEÇİLDİLER
7-23 yaş Aralığındaki 220 kişinin başvurduğu Karikatür Okulu’nda yetenek sınavı ile seçilen 7-11 yaş grubunda 30, 12-23 yaş grubunda 25 olmak üzere toplam 55 kişi eğitim gördü. Karikatür Okulu’na giriş, karikatür sanatına giriş, karikatür çizim teknikleri ve sosyal medyada karikatür konu başlıklarının işlendiği eğitimlerde, merakı olan yetenekli gençler karikatüre dair tüm incelikleri öğreniyor. 24 hafta süren eğitimler sonucunda birbirinden çarpıcı karikatürlere imza atan öğrenciler düzenlenen törenle sertifika aldı. Karikatürist Ahmet Altay tarafından eğitim alan Karikatür Okulu öğrencilerinin bu yıl 2.’si düzenlenen Bilge Şehir Kocaeli Karikatür Yarışması için çizdikleri karikatürlerden oluşan sergiyi ziyaretçiler tarafından beğeni aldı.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz