GÜNDEM Haberleri Tümü

Bugün benim, gelecek benim

Ferrero Fındık, Değerli Tarım kapsamında gençleri ve çocukları bilinçlendirmek amacıyla Tüvana Okuma İstekli Çocuk Eğitim Vakfı (TOÇEV) ile birlikte “Bugün Benim, Gelecek Benim Projesi"ni başlattı.

 -BUGÜN BENİM, GELECEK BENİM 

-TOÇEV-FERRERO İŞBİRLİĞİ İLE 11-17 YAŞ GRUBU ÇOCUKLAR
EĞİTİLİYOR

Düzce’de başlayan ve Ordu, Giresun ile Trabzon illerindeki okullarla devam edecek ve temel hedefi, bölgedeki çocuk ve gençlerin kişilik gelişimlerini güçlendirerek geleceklerini belirleyecek mesleki fırsatları yerinde anlatmak ve bölgenin gelişimine katkı sağlamak olan proje ile ilgili olarak Ordu Anemon Otel’de basın toplantısı düzenlendi. 

Toplantının açılışında konuşan Ferrero Kurumsal İletişim Direktörü Yasemin Taşkın, Ferrero'un, "çalış, yarat ve bağışla" felsefesi ile hareket ettiğini belirterek, "Aldıklarımızı topluma geri vermek üzerine değişik alanlarda, değişik kesimlerle işbirliği yapıyoruz. Özellikle de çocuk 11-17 yaş grubundaki çocuklara ellerindeki kıymeti bilmeleri ve değerlendirmeleri ile ilgili bilinç yaratmaya çalışıyoruz" dedi. 

Ferrero Fındık Sosyal Sürdürülebilirlik Koordinatörü Melike Kıratlı; "Bugün Benim, Gelecek Benim Proje"sinin temel hedefinin, karakter ve kişilik gelişimini sağlıklı bir şekilde tamamlamış, kendi haklarını bilen ve empati yapabilen çocuklar yetiştirmek olduğunu belirterek şunları söyledi: 

"Projenin amaçları arasında ileride gençlere kendi bölgelerinde güzel bir gelecek olabileceğini göstermek yer alıyor. Geleceğini daha bilinçli seçen gençler yetiştirmek ve çiftçiliğin de bu seçeneklerden biri olarak görülmesini sağlamak amacı da güdüyor. Değerli Tarım’la bölgeye yaydığımız teknoloji destekli tarım uygulamalarını benimsemiş gençler yetiştirerek dolaylı yoldan ülkemiz tarımının geleceğine profesyonel katkıda bulunmayı hedefliyoruz." 

TOÇEV Yönetim Kurulu üyesi Betül Mermertaş ise proje hakkında bilgi verdi. Mermertaş şöyle dedi: 

"Proje psiko-sosyal atölyenin yanı sıra, metodolojik çalışma da içeriyor. 11-14 yaş grubundaki öğrencilerin  duygusal zeka ve, umutsuzluk düzeyleri ölçülüyor. 15-17 yaş grubundaki öğrencilerin ise gelecek hedefleri hem çalışma öncesi, hem de sonrasında, bilimsel psikolojik ölçekler aracılığı ile belirleniyor. Bunlarla projenin etkisi ve gençlerin gelecek algısı tespit ediliyor. Elde edilen veriler, grup içi ve gruplar arası karşılaştırmalarla Türkiye’de akademik literatüre katkı sağlamak üzere derleniyor."



BUGÜN BENİM, GELECEK BENİM PROJESİ

Projenin ilk ayağında 11 – 14 yaş arası gençlere ulaşılması hedefleniyor. Proje kapsamında TOÇEV eğitmeni psikologlar aracılığıyla çocuklara öncelikle kendi özelliklerinin farkına varmaları sağlanacak. Haklarını bilmeleri ve sınırlarını korumaları ile sonrasında diğer çocuklar ve arkadaşlarının haklarına da sahip çıkmalarına yönelik eğitimler verilerek, psiko-sosyal atölye çalışmaları yapılacak. 

Çocuk İşçiliği ile Mücadele Yılı olan 2018’de çocuk işçiliğine karşı bilinç ve farkındalık yaratmak da projenin hedefleri arasında yer alıyor.

Projenin ikinci ayağında ise, 15-17 yaş arasındaki gençlere, gerçekçi gelecek hedefi belirlenerek yeteneklerine uygun meslek seçimi ve eğitimleri konularında destek olunması amaçlanıyor. Gençlere, ziraat, gıda gibi meslek seçeneklerini sunmak ve maddi imkansızlıklar ya da ailevi nedenlerden dolayı üniversiteye gidememeleri halinde, mevcut fırsatlar konusunda farkındalığın artırılması hedefleniyor.

Tarım bölgesi olan şehirlerde,  ziraat/gıda veya toplum sağlığı gibi toplumsal fayda sağlayan işlerin yanı sıra aile mesleğinin de profesyonel olarak yapılabileceği konusunda eğitim verilecek.

Tercihlerini daha doğru ve sağlıklı yapabilmeleri için çeşitli destekler sunulacak. Rol model olabilecek başarılı genç çiftçiler üzerinden küçük merkezlerden büyük şehirlere göç etmek dışında da bir tercihleri olduğunu göstererek, tarım ve hayvancılığın sürdürülebilirliğinin vurgulanması da hedefleniyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz