GÜNDEM Haberleri Tümü

Dünyanın Yetenekli Çocukları Koceli'nde

"9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali" kapsamında Esenler'e gelen "Dünyanın Yetenekli Çocukları", Kocaeli'nde çekimleri devam eden Sultan 2. Abdülhamid'in hayatını konu alan "Payitaht Abdülhamid" dizi setini ziyaret etti.

  23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı'nda "9. Uluslararası Barış Ekmeği Festivali"ne ev sahipliği yapan Esenler Belediyesi, “Dünyanın Yetenekli Çocuklarıyla Barış Ekmeğini Esenler’de Pişiriyoruz” sloganıyla Gürcistan, Hırvatistan, Kolombiya, Ukrayna, Moğolistan, Somali, Filistin, Özbekistan ve Türkiye'den 65 çocuğu bir araya getirdi. Festivale katılmak üzere Esenler'e gelen çocuklar, hem İstanbul turu attı hem de TRT1'de yayınlanan sevilen dönem dizisi Payitaht Abdülhamid'in setini ziyaret etti.

 İzmit'teki Seka Film Platosu'nda döneme uygun inşa edilmiş Yıldız Sarayı'nı ve İstiklal Caddesi'ni gezen öğrenciler, platodaki tarihi mekânları ziyaret ederek fotoğraf çektirdi. Dizi hakkında yapım ekibinden bilgi alan öğrenciler, ilk defa bir sette bulunmanın heyecanını yaşadılar. Sinema oyuncusu Tahsin Paşa karakterine hayat veren Bahadır Yenişehirlioğlu ile de hatıra fotoğrafı çektiren “Barış Elçileri”, dizinin bir sahnesinin çekimini izleme şansını elde ettiler.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz