KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

GKM’de Necip Fazıl konferansı

Gebze Belediyesi külttür-sanat etkinlikleri 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezinde hız kesmeden devam ediyor.

Gebze Belediyesi külttür-sanat etkinlikleri 15 Temmuz Milli İrade Kent Meydanında bulunan Gebze Kültür Merkezinde hız kesmeden devam ediyor. Nisan ayı kültür sanat etkinlikleri kapsamında eğitimci-yazar Musa Yaşaroğlu moderatörlüğünde Yazar Sadık Yalsızuçanlar’ın konuk olarak katıldığı “Necip Fazıl ve Gençlik İdeali” konulu konferans düzenlendi. Konferansa özellikle gençler büyük ilgi gösterdi.Necip Fazıl’la telefonda tanışma fırsatı bulmuş olan Yazar Sadık Yalsızuçanlar, “Büyük Usta Türk Edebiyatında son yüzyılın en büyük yazarı. Gençlere tavsiyem onun kitaplarını okuyun. Bazı kitaplarını inanın yavaş yavaş okumak isteyeceksiniz, hemen bitmesin diye. Kitaplarından iyi bir yönetmen üç saatlik harika bir film çıkarabilir.

BİZDE YAZARLAR TAŞ MEKTEPTEM ÇIKAR

Başka ülkelere baktığınızda yazarlar okullardan, akademilerden çıkar. Bizde ise yazarlar taş mektepten yani cezaevlerinden çıkar. Birçok usta kalem yıllarca haksız yere ceza evlerinde yatmış ve bu dönemlerde çok güzel eserler ortaya koymuştur” dedi. Program boyunca Necip Fazıl’ın şiirleri öğrenciler tarafından seslendirildi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz