GÜNDEM Haberleri Tümü

- GAYRİMENKUL NEDEN ÖNEMLİ BİR YATIRIM ARACI?

Yatırım yapılmak istendiği zaman akla ilk olarak gayrimenkul sektörü geliyor. Yatırımcısını hiç üzmeyen gayrimenkuller neden bu kadar önemli? Yatırım için en uygun araç gayrimenkul mü? Bu soruların cevabını bugünkü yazımda bulabileceksiniz.

Öncelikle şunu belirtmek isterim ki gayrimenkul sektöründeki risk borsadaki kadar yüksek değildir. Mülkünüzün bulunduğu muhit geliştikçe evinizin değeri de doğru orantılı olarak artar. Borsada risk faktörü çok daha yüksektir ve kontrolünüzün ötesinde yatırımınızı olumsuz yönde etkileyecek fazla sayıda risk faktörü bulunur. Gayrimenkul yatırımınızın değerini içine birkaç tadilat yaparak daha da artırabilirsiniz.

Bir gayrimenkulün değeri her geçen gün biraz daha artar. Diğer yatırımlar içinse aynı şeyi söylemek pek mümkün değil. Altın yatırımı yapıyor olabilirsiniz ancak altın fiyatları her zaman inişli çıkışlı değişimler gösterir. Aldığınız arabaları 2 yıl sonra ederinden çok daha düşük bir fiyata satarsınız. Gayrimenkul ise her geçen sene, bir önceki seneye göre fiyatını artırmaya devam eder.

Her geçen gün nüfusu artan bir ülkede gayrimenkul sektörünün bitmesi söz konusu bile olamaz. İnsanların en temel ihtiyaçlarından biri olan barınma ihtiyacı, gayrimenkul sektörünü desteklemeye daima devam eder. Her ilçenin kendine ait bir amortisman süresi bulunur. Doğru yerden ev alırsanız paranızı kısa sürede amorti ederek kazancınızı artırabilirsiniz.

Ayrıca hayatınızı yatırım yaparak devam ettiriyorsanız en düşük riskin gayrimenkul sektöründe olduğunu çoktan fark etmişsinizdir. Pek çok insan servetini gayrimenkule yatırım yaparak oluşturuyor. Elinize geçen toplu miktardaki bir parayı değerlendirmenin en iyi yolu hiç şüphesiz gayrimenkuldür.

Gayrimenkul sektörünün sürdürdüğü artış bu sektöre yapılan yatırımları da güvenli sularda tutmaya devam ediyor. Ancak gayrimenkul yatırımları yalnızca güvenli bir finansal yatırım değil aynı zamanda başka ailelerin eğlenceli ve mutlu anlarını biriktirecekleri yılların da yatırımıdır. Önümüzdeki hafta yeni yazımızda buluşana dek hoşçakalın…



GAYRİMENKUL DEĞERLEME UZMANI YASEMİN ÖZDOĞRU

EDİTÖR: ENES EMRE ÖZTÜRK

EXPERNET GAYRİMENKUL’ÜN KATKILARIYLA…

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz