İLÇE HABERLERİ Haberleri Tümü

Darıca’da Sahne Diyarbakırlıların

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 5. gecesinde Diyarbakır rüzgârı esti.

Darıca Belediyesi tarafından düzenlenen 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 5. gecesinde Diyarbakır rüzgârı esti. Darıca Sahilinde bulunan amfi tiyatroda gerçekleşen gecede Diyarbakır yöresi halk oyunları gösterisi vatandaşların büyük beğenisini kazandı.

 

Gecede yöresel sanatçılar Ömer Yerdelen, Gönül Ergün ve Mustafa Çeper konserleri ile vatandaşlar müziğe doyarken, Diyarbakır yöresi halk oyunları gösterisi geceye renk kattı. Sahilin her yerinde halaya eşlik eden vatandaşlar, gecenin ilerleyen saatlerine kadar yöresel müziklerle eğlendiler.

 

MEDENİYETLER ŞEHRİ DİYARBAKIR

 

Gecede bir selamlama konuşması yapan Darıca Belediye Başkanı Şükrü Karabacak ise programa katılan bütün vatandaşlara teşekkür ederek iyi eğlenceler dilerken, “Bir gönül birlikteliği olan 10. Şehirler ve Kültürler Kaynaşmasının 5. gecesinde siz Diyarbakırlı hemşerilerimizle birlikteyiz. Peygamberler, Sultanlar ve Evliyalar diyarı,26 medeniyete beşiklik ederek insanlık tarihinin ortak mirası, Ali Emiri ile gerçeği aramış, Tarancı ile mısra mısra bezenmiş, içinde bulundurduğu sayısız güzellik ile tarihin taşlara kazındığı surlar kenti Diyarbakırlılar gecemize hoş geldiniz sefalar getirdiniz. Ülkemizin farklı yörelerinin farklı kültürlerini tanımak ve tanıtmak amacıyla düzenlediğimiz Şehirler ve Kültürler Kaynaşması programında sizlerle birlikteyiz. Her akşam ayrı bir ilde ayrı bir güzelliği tanıyor ayrı bir kültüre sizlerle birlikte şahit oluyoruz kardeşlik duygusu içerisinde hep birlikte nice programlar yaşamak dileği ile hepinize iyi eğlenceler diliyorum.’’ dedi.

 

HAFTA SONU GÜMÜŞHANE VE ERZİNCAN DERNEKLERİ SAHNE ALACAK

 

01 Temmuz 2018 Pazar günü başlayan programa her akşam değişik bölgelerden binlerce vatandaş katılırken, Şehirler Kültürler Kaynaşması Cumartesi günü  Gümüşhaneliler Derneği, Pazar günü İse Erzincanlılar Dernek geceleri ile devam edecek.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz