KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

On Parmağında On Marifet Oyuncu Beyzanur Mete

Son dönem birbirinden farklı sinema projeleriyle seyirci karşısına geçen, geçtiğimiz sezon Diriliş Ertuğrul dizisinde ‘Alçiçek Hatun’ olarak ekranlara gelen genç ve güzel oyuncu Beyzanur Mete, hem beyazperde de hem de ekranlarda yapımcıların son dönem aradığı isimlerinden biri olarak dikkatleri çekiyor.

HER TÜR FİLMİN VE KARAKTERİN ARANILAN YÜZÜ

Vizyondaki 3 filmde yer alıyor

Beyazperde de geçtiğimiz ay vizyona giren Onur Tan’ın “Bal Kaymak” filminde ‘Ayşe’ karakterinde rol alan, şu anda vizyonda olan Alper Mestçi’nin “ÜÇ harfliler Beddua” filminde seyirciyi ürküten engelli bir karakter olan ve iki karakteri bir arada üstlendiği ‘Melek’le korku sinemasında boy gösteren Beyzanur Mete, 13 Temmuz Cuma günü vizyona girecek olan ‘Bende Kal’ filmiyle şimdi de komediye imza atacak.

 

Başrollerini Süheyl Uygur, Sadi Celil Cengiz, Ruhi Sarı, Hüseyin Elmalıpınar, Emin Gümüşkaya ile birlikte oynadığı Köyün tatlı, psikopat görünümlü akıllı, güzel kızı Aysegül’e imza atan 24 yaşındaki genç oyuncu Mete, her tür’ün ve karakterin aranılan yüzü olmayı başaran isimlerden…

 

DONANIMLI BİR OYUNCU OLMAM GEREKTİĞİMİN FARKINDAYIM

İzmit Şehir Tiyatrolarında başladığı oyunculuk serüveninin ardından Beykent Üniversitesi Oyunculuk Bölümü’nden mezun olan Mete, okul bitimiyle birlikte hiç aralık vermeden farklı karakterlerle aralarında başrolünü üstlendiği iyi projelerde başarıyla yer alışını oyunculuğunu geliştirmek için aralıksız çalışmasına ve sürekli kendini geliştirmesine bağlıyor. Mete, farklı karakterleri başarıyla üstlenmesindeki formülü şu cümleleriyle açıklıyor…  “Oyunculuk benim en büyük aşk’ım. Şehir tiyatrolarında başladığımdan bu yana kendimi geliştirmek için sürekli çalışıyorum. Yer aldığım projeler benim oyunculuk alanında kendi yeteneğimi ve eğitimimi de ortaya çıkaran rolleri de böylelikle bana getirdi. Tatil dönemlerinde bile çalıştığımı biliyorum. Gelecek rol ne olursa olsun benim donanımlı bir şekilde her şeyi yapabilmem gerek. Meseladövüş sporları, su sporları yapıyorum. At biniyorum. Bunun yanı sıra profesyonel olarak Türkiye Avcılık ve Atıcılık Federasyonunda lisanslı sporcuyum. Küçük yaşlarda başladığım dans eğitimiyle birlikte bireysel ve kurduğumuz grup dans ekibimizle festivallerde dereceler aldık. R&B, Street Jazz, Latin danslarını yapıyorum hatta bir dönem dans eğitmenliğim de oldu. Birbirinden farklı karakterleri komedi, dram, korku, aksiyon, romantizm türlerinde hangi karakteri üstlenirsem üstleneyim o karakter üzerinde muhakkak çalışıyorum. Çirkinleşmek, bir engelliyi oynamak ya da uç farklı bir karakteri üstlenmek beni çok heyecanlandırır. O karakterin psikolojik, sosyolojik, fizyolojik durumunu incelerim ve üzerine kendimden bir şeyler katarım. Ektiğim tohumların meyvelerini yemek beni çok mutlu ediyor. İyi ki bu mesleği seçmişim.

 

SANATÇI BİR AİLEDEN GELİYOR

Güzel oyuncunun sanatı seçmesinde ailesinin de büyük faktörü var. Babası Kanun Sanatçısı ve eğitmen Kemal Mete ve annesi kızının en büyük destekçileri… Anne ve babasının oyunculuk yapması konusunda daima arkasında olduğu söyleyen Beyzanur Mete, “Sanatı seçmemde onların büyük destekleri ve katkıları var. Babamdan dolayı sanatın içinde büyümüş olmam bu konuda büyük etken. Ben de babamdan aldığım genlerimden dolayı müziğe meraklıyım. Bateri, darbuka, bendir ve tüm vurmalı çalgıları çalabiliyorum.” Diyor. 

 

“BENDE KAL” CUMA GÜNÜ VİZYONDA

Her tür rolün üstesinden başarıyla gelebileceğini ispat eden ve gelecek vaad eden Kadın oyuncu olarak emin adımlarla ilerlemeye devam eden Beyzanur Mete, başrol kadın oyuncu olarak yer aldığı komedi filmi ‘Bende Kal’ filmi 13 Temmuz Cuma günü vizyona giriyor.

 

Beyzanur Mete’nin yeni rol aldığı proje ise festivallerde kurmaca dalında yarışacak olan ‘İçimdeki Ses” filmi… Mete bu filmde bas rollerini Burak hakkı, Hakkı Ergök ve Gülden Dudarık ile birlikte paylaşıyor.

 

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz