GÜNDEM Haberleri Tümü

Şampiyon ödülünü Köşker'den aldı

2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası düzenlenen ödül töreninin ardından sona erdi.

Şampiyonada nefes nefese takip edilen karşılaşmaların ardından açık kategoride İranlı GM Parham Maghsoodloo, kızlar kategorisinde ise Aleksandra Maltsevskaya (RUS) şampiyonluk ipini göğüsledi, şampiyonlar kupalarını Başkan Köşker'in elinden aldı.

 Türkiye Satranç Federasyonu ve Gebze Belediyesinin destekleri ile ve rekor bir katılımla hayata geçen 2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası; 192’si unvanlı toplam 62 ülkeden 263 sporcunun katılımıyla 05-15 Eylül 2018 tarihleri arasında Kocaeli, Gebze, Ramada Plaza Asia Airport Otel’de gerçekleştirildi.Şampiyonanın kıran kırana geçen 11 turu sonunda açık kategoride 1.GM Parham Maghsoodloo (IRI) 2. GM Abhimanyu Puranik (IND) 3. IM Sergei Lobanov (RUS) ; kızlar’da ise 1. Aleksandra Maltsevskaya (RUS) 2. WGM Gulrukhbegim Tokhirjonova (UZB) 3. ise WIM Nino Khomeriki (GEO) oldu.


FİNALE YOĞUN KATILIM

Şampiyonanın ödül töreni ise;  Aile ve Sosyal Bakanlığı Bakan Yardımcısı & TSF Asbaşkanı Ayşe Kardaş Ergezen, Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ve eş Ragibe Köşker, Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, FIDE Asbaşkanı ve TSF Başkanı Gülkız Tulay, TSF Asbaşkanı Halil Hilmi Darı, Belediye Başkan Yardımcıları Sadık Albayrak, Nilay Ayran, Yönetim Kurulu Üyesi Ahmet Haznedaroğlu, Yönetim Kurulu Üyesi ve Şampiyona Genel Direktörü Özgür Solakoğlu, Yönetim Kurulu Üyeleri WIM Nilüfer Çınar Çorlulu, İslam Yücel, Sultan Daban, Ulaş Demirci, Genel Sekreter M. Sedat Fırat, sporcular ve çok sayıda seçkin davetli katıldı.

GENÇLERE KAPILARIMIZ HER ZAMAN AÇIK

Törende ilk konuşmayı yapan Kocaeli Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürü Muzaffer Çintimar, “Sizleri şehrimizde ağırlamaktan büyük bir mutluluk duyuyoruz. Gelecekte ülkelerine yön verecek gençlerin burada yarışması bizlere onur vermiştir. Bu gençlere kapılarımız her zaman açık ve birlikteliğimiz devam edecek. Bu organizasyonu gerçekleşmesine vesile olan Gebze Belediye Başkanımıza ve TSF Başkanı Gülkız Tulay’a teşekkürlerimi sunuyorum" ifadelerini kullandı. 

DÜNYANIN GÖZÜ GEBZE'DE

Çintimar’ın ardından konuşmalarını yapan Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker ise 12 gün önce büyük bir heyecan ile başlayan Dünya Gençler Satranç Şampiyonası’nı düzenlemekten büyük bir mutluluk duyduklarını belirtti. 12 gün boyunca dünyanın gözünün Gebze’de olduğunu belirten Köşker, konuşmasına şöyle devam etti. “Yabancı sporcularımızın aileleri Türkiye’yi merakla izlediler. Ailelerin sporcuların dünyaya vereceği mesajlar oluştu. Biz misafirperver bir ülkeyiz. Misafirleri ağırlamaktan mutluluk duyduk ve sizleri mutlu bir şekilde göndermek için 12 gün boyunca ev sahipliği yaptık. Ben tüm sporcu arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Yabancı sporcular sosyal medya hesaplarından Türkiye’de çok mutlu olduklarını paylaştılar.

İNSANLIĞIN EN ÖNEMLİ KAZANCI DOSTLUKLARDIR

Türkiye Cumhuriyeti Sayın Cumhurbaşkanımızın liderliğinde güçlü bir ülke ve olmaya da devam edecek. Dünya coğrafyasında küçük bir ülke olarak gözükebilir. Ancak bizler yüreği geniş bir ülkeyiz. Türkiye’yi anlamak dışarıdan bakmakla farklı olabilir. Türkiye’ye gelmek, görmek gerekiyor. Bugün misafir ettiğimiz tüm yabancı sporcuların memnun olduğunu biliyorum bu da bizi mutlu ediyor. Bu müsabakalar ülke barışların sağlanmasında önemli organizasyonlar. TSF Başkanına büyük bir katkı sağladıkları için de teşekkür ediyorum. Bu organizasyon dünyada Türkiye’ye güvenin bir göstergesi olduğu içinde teşekkür ediyorum. İnsanın en önemli kazancı dostluklardır. Bugün en büyük kazanç yarışmacılarımız, Türkiye ve 62 ülkenin dostluğu ve kardeşliğidir. Misafir ettiğimiz tüm sporcularımızın artık Gebze’de bir ailesi olduğunu bilmesini istiyorum" İfadelerini kullandı.

TÜRKİYE BİR SATRANÇ ÜLKESİ

Katılımcılara Türk misafirperverliği ile kusursuz ve benzersiz bir satranç şöleni sunmaya çalıştıklarını belirten TSF Başkanı Gülkız Tulay ise organizasyonun en başından sonuna kadar destekçileri olan Gebze Belediyesi’ne teşekkür ederek konuşmasına başladı. Tulay konuşmasına şöyle devam etti: “Türk satrancı hem sportif başarıları hem de organizasyon yetkinliği ile bir satranç ülkesi ve emin adımlarla zirveye yürüyor. Uluslararası organizasyonları bir festival havasında ve en nitelikli şekilde düzenleme başarımız ile dünya satranç kamuoyunun takdirini kazanma gururunu yaşıyoruz. Ülkemizde gerçekleştireceğimiz 2018 Dünya 16 Yaş Altı Satranç Olimpiyatı ve 2020 Avrupa Yaş Grupları Satranç Şampiyonası’na da yine tüm sporcuları ülkemize bekliyoruz. Tüm süreci katılımcılarımızın konforunu düşünerek ve ülkemizden güzel anılarla ayrılmalarını amaçlayarak organize ettik. Finaline geldiğimiz bugün ise başarılı bir organizasyon gerçekleştirmiş olmanın gururuyla karşınızdayız. Bu güçlü şampiyonada yarışan sporculara teşekkür ediyor, derece elde edenleri kutluyor ve her birinize zaferlerle dolu bir gelecek diliyorum'' dedi.

ÖVGÜYÜ SONUNA KADAR HAK EDİYOR

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ayşe Kardaş Ergezen ise, gerçekleştirdiği uluslararası organizasyonların başarısı ile dünya satranç camiasında takdir kazanmış Türkiye Satranç Federasyonu’nun, Gebze’de de övgüyü sonuna kadar hak eden bir organizasyona imza attığını ifade etti. Satranç sporunun kazanımlarına şahit olduktan sonra, TSF ailesine katılmaktan duyduğu mutluluğu dile getiren Ergezen, "Böylesine büyük bir organizasyonun ülkemizde gerçekleşmesi ve başarıyla tamamlanması için büyük emek veren Türkiye Satranç Federasyonu’na ve destekleri için Gebze Belediyesi’ne teşekkür ediyorum" dedi.

ŞAMPİYONLAR KUPALARINA KAVUŞTU

Protokol üyelerinin konuşmalarının ardından 2018 Dünya Gençler Satranç Şampiyonası açık ve kızlar kategorisinde ilk üç dereceyi elde eden sporcular kupa ve madalyalarına kavuştu. Şampiyonlara kupa ve madalyalarını takdim eden Gebze Belediye Başkanı Adnan Köşker sporcuları tebrik etti başarılarının devamını diledi.  Ödül töreni "Anadolu Yıldızları" dans gösterisi ile sona erdi. 

 

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz