GÜNDEM Haberleri Tümü

‘’Gençlik çalışmalarında Kocaeli örnek bir kent’’

Başkan Karaosmanoğlu, YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği (TDBB) ve Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu, Divan Heyeti Başkanı Gürsoy Erol ve beraberindeki heyeti makamında kabul etti. Enesoğlu’ndan, YediHilal'in gerçekleştirdiği faaliyetler hakkında bilgi alan Başkan Karaosmanoğlu, gençlik hizmetlerini çok önemsediklerini dile getirerek, “Yeniden dirilişimizin tohumlarını attığımıza inandığımız gençlik projelerimizle bir neslin filizlendiğini görmek bizleri ziyadesiyle mutlu ediyor. Göreve geldiğimizden bu yana Kocaeli’yi sanayinin gölgesinden kurtarıp kültürüyle sporuyla eğitimiyle çevresiyle ülkemizin gözbebeği haline getirmek için gece gündüz çalışıyoruz. Gençlerimiz için sağlıklı mekânların, sosyal tesislerin sayısını arttırmaya özen gösteriyoruz” dedi.

 

“BİZ ÖNCE GENÇLERİMİZİ UYANDIRACAĞIZ”

Görüşmede karşılıklı fikir alışverişin yanı sıra gençlerin sağlıklı, dinamik ve ahlaki değerlerine bağlı bireyler olarak yetişmesi için çalıştıklarını dile getiren Başkan Karaosmanoğlu, “Dirilmek, önce uyanmakla mümkündür. Biz önce gençlerimizi uyandıracağız. Bu nedenle Diriliş kamplarımız önemli, bu tesisler kıymetlidir. Çünkü gençler geleceğimiz. Onlar için ne yapsak azdır. Onları ne kadar iyi yetiştirirsek, geleceğimiz de o kadar parlak ve güvenli olur. Dilerim, İpek Yolu üzerinde İstanbul’dan önceki son durak olan bu mübarek şehirde yaşayan gençlerimiz; tarihini ve geçmişini bilen atalarına layık birer insan olarak yaşamayı kendine şiar edinir” ifadelerini sarf etti.

 

“ALLAH GÜCÜMÜZÜ, DİRLİĞİMİZİ, BİRLİĞİMİZİ DAİM KILSIN”

“Gençlerimizi, atalarının yaptığı büyük işlerden cesaret bularak; milletimizi dünyaya öncü ve örnek bir hale getirebilmeleri için sadece maddî yönden değil, aynı zamanda gönül yönünden de yetiştirmemiz lazım” diyerek gençlik üzerine olan düşüncelerini belirten Kocaeli Büyükşehir Belediye Başkanı İbrahim Karaosmanoğlu, “Akademi Lise, Akademi Üniversite, Gençlik Kılavuzumuz, Bilgi Evlerimiz, Bilim Merkezimiz, Diriliş kamplarımız gençlerimizi daha iyi yarınlara hazırlamak için hizmete aldığımız önemli çalışmalarımızdır. İstiyoruz ki her bir yatırım gençlerimize umut olsun, ışık olsun, yol olsun. İnşallah daha müreffeh günler çok yakındır. Allah gücümüzü, dirliğimizi, birliğimizi daim kılsın” şeklinde konuştu.

 

“ÖRNEK BELEDİYE OLARAK GÖSTERDİLER”

Kocaeli Büyükşehir Belediyesinin gençlik çalışmalarına verdiği önemi ve tüm sivil toplum kuruluşlarına sundukları kamp imkânı için örnek ve model belediye olarak gösterdiklerini dile getiren YediHilal Genel Başkanı Mustafa Enesoğlu, yaz döneminde ise YediHilal’e belli periyotlarda kamp tahsis edildiği için de Karaosmanoğlu’na ayrıca teşekkürlerini dile getirdi. Başkan Karaosmanoğlu ise, YediHilal’in gençlik üzerine yaptığı çalışmalardan dolayı tebrik ederken, kendilerini Kocaeli'nde misafir etmekten duydukları memnuniyeti de belirtti. Görüşmenin neticesinde Mustafa Enesoğlu tarafından, Başkan Karaosmanoğlu’na Kehf Sûresi 13.ayetinin işlendiği YediHilal kurumsal tablosu hediye edildi.

 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz