GÜNDEM Haberleri Tümü

6. Kocaeli Muhtarlar buluşması

İzmit Belediyesi tarafından 18 Ekim'de düzenlenecek programda, Kocaeli’nin muhtarları buluşacak.

İzmit Belediye Başkanı Nevzat Doğan, 6. Kocaeli Muhtarlar Buluşması dolayısıyla düzenlediği basın toplantısında, muhtarların önemine değindi.

"Bir işi başlatmak kadar o işi gelenek haline getirmek de büyük önem taşıyor. " diyen Doğan, şöyle konuştu:

"Kocaeli'de, İzmit’te muhtarlarla ilgili Türkiye’deki tüm belediyelere model olacak çalışmalar yapılıyorsa, bunun mimarı hem belediye, hem de muhtarlarımızdır. 2009 yılında adaylık projem olan Muhtar Hizmet Masası Müdürlüğünü açıkladığımda, herkes şaşırmıştı. Aslında ince ince düşünülüp, hizmet etme arzusunun getirdiği bir projeydi. Biz o günden başladık ve periyodik olarak muhtarlarımızla 2-3 ayda bir belediyede müdürlerimizle toplantı yapmaya başladık. Toplantılarımız çok faydalı oluyor. "

Muhtarlara yönelik geziler yaptıklarını aktaran Doğan, "Muhtarların yurt içinde, yurt dışında geziye gitmesi mahallesine, mahallesindeki insanlara faydadır. Muhtar demek mahalle demektir. Gidecek, görecek ve geldiğinde hizmetlerine daha enerjiyle devam edecek. Muhtarlık kolay değil. Vatandaşın birebir her zaman ulaştığı, hesap sorduğu bir yer. Elde bütçe yok, sadece mühür var. Geziler muhtarların yenilendiği, bilgi ve görgüsünün arttığı projelerdir. Bunlar devam etmelidir." ifadesini kullandı.

Türkiye Muhtarlar Derneği Kocaeli Şube Başkanı Vedat Yoldaş ise muhtarlarla ilgili toplantıların başlangıcının 6 yıl öncesine dayandığına işaret ederek, "O gün İzmit Belediye Başkanımız Nevzat Doğan, Türkiye’de her meslek grubunun belli bir günü var. Neden muhtarların bir günü yok diye bir fikir ortaya attı ve gelinen süreçte 19 Ekim Muhtarlar Günü olarak kabul edildi.  O günden sonra muhtarlarla olan ilişkilerimiz daha da güçlendi. 19 Ekim Muhtarlar Günü resmi bir gün olarak ilan edildi. 6 yıl boyunca muhtarlarımızla ilgili çok güzel organizasyonlar yaptık. Bugünün mimarı İzmit Belediye Başkanımız Doğan'a çok teşekkür ediyorum." dedi.


    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz