GÜNDEM Haberleri Tümü

Ekip, yetiştirdikleri ürünleri topladılar

Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde Bahçecilik kursunda eğitim alan öğrenciler, kendi yetiştirdikleri ürünleri toplamaya başladı.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Sağlık ve Sosyal Hizmetler Dairesi Başkanlığı bünyesinde faaliyet gösteren Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi; 17-35 yaş arası hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireylere hizmet veriyor. Merkezde verilen Bahçecilik kursunda öğrenciler iki büyük serada çeşitli bitki, meyve sebze yetiştiriyor. Bahçecilik kursunda eğitim alan 88 öğrenci, seralarda kendi emekleriyle yetiştirdiği ürünleri toplamaya başladı.

 

EMEK VERDİĞİ ÜRÜNLERİ TOPLUYORLAR  

Merkezde bulunan 88 öğrenci Bahçecilik kursu kapsamında, topraklı ve topraksız seralarda eğitim alıyor. Serada ürün yetiştirerek eğitim alan öğrencilere, eğitim sonunda sertifika veriliyor. Emek vererek ürünleri kendileri yetiştiren öğrenciler, olgunlaşan ürünlerini toplamaya başladı. Öğrenciler bahçe ve seralarda toprakla meşgul olarak mesleki bilgi alırken, psikolojik olarak da rahatlıyorlar.

 

ENGELSİZ YAŞAM MERKEZİ

Eğitim içeriği birey ve aile odaklı bütüncül sosyal destek mantığı ile projelendirilen Cemil Meriç Engelsiz Yaşam Merkezi’nde uygun öğrencilerin istihdamına yönelik kurs ve programlar da planlanıyor. Bu kapsamda yapılacak eğitim için İzmit, Başiskele ve Kartepe ilçeleri pilot bölge seçildi. Öğrenciler evlerinden alınıp, eğitimleri sonrası tekrar evlerine bırakılıyor. İlk olarak; 17-35 yaş aralığında bulunan, eğitilebilir ya da öğretilebilir durumda, hafif ve orta düzeyde zihinsel engelli bireyler belirleniyor. Ön kayıt ve kurulda değerlendirme sonrası uygun bulunan öğrenci adayları uyum sürecine tabi tutuluyor.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz