GÜNDEM Haberleri Tümü

İstanbullu fotoğrafçılar Kocaeli’nde buluştu

Büyükşehir’in 4 Mevsim Kocaeli IX. Ulusal Fotoğraf Yarışması kapsamında düzenlenen etkinlikle İstanbul’dan gelen fotoğrafçılar, Kocaeli’nin birbirinden güzel yerlerini fotoğraflama fırsatı buldu.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen 4 Mevsim Kocaeli IX. Ulusal Fotoğraf Yarışması kapsamında, Kocaeli ve çevre illerden gelen fotoğraf tutkunları Kocaeli’nin doğal güzelliklerini keşfediyor. Hafta sonu gerçekleştirilen gezi programında İstanbul’dan gelen 50 kişilik fotoğrafçı grubu Sekapark, Değirmendere, Ereğli ve Karamürsel’i gezdi. Kocaeli’nin dört bir yanındaki güzellikleri görme fırsatı bulan konuk fotoğrafçılar, birbirinden güzel kareler yakalamak için adeta birbirleriyle yarıştı.

 

KOCAELİ’Yİ FOTOĞRAFLADILAR

İstanbul’dan ilimize gelen amatör ve profesyonel fotoğrafçılardan oluşan 50 kişilik grup, Sekapark, Değirmendere, Ereğli ve Karamürsel’i gezerek buraları fotoğraflama imkânı buldu. 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması için bol bol fotoğraf çeken gezginler, yarışmayı kazanabilmek için en iyi kareleri yakalamaya çalıştı. 4 Mevsim Kocaeli Fotoğraf Yarışması ile Kocaeli’nin bilinmeyen birçok köşesi, fotoğraf tutkunlarının objektifinden çıkan fotoğraflarla yarışacak. Dereceye giren fotoğraflar, 17-19 Kasım günlerinde seçici kurul tarafından belirlenecek.

 

16 KASIM’A KADAR BAŞVURULAR DEVAM EDİYOR

Yarışmaya katılım http://4mevsim.kocaeli.bel.tr adresinden dijital ortamda ve JPEG formatında yapılacak. 0262 311 59 00(2375) numaradan da bilgi edinilebilecek yarışmaya dair tüm bilgiler http://4mevsim.kocaeli.bel.tr web sayfasında yer almakta. Son katılım tarihi 16 Kasım 2018 olan yarışmanın seçici kurulu 17-18-19 Kasım tarihlerinde dereceye giren fotoğrafları belirleyecek. 20 Kasım’da sonuçlar yayınlanacak, 14 Aralık tarihinde fotoğrafların sergilenmesi ve ödül töreni düzenlenecek.

 

5 KATEGORİDE BAŞVURU

Kocaeli Manzara ve Doğa, Kocaeli Panoramik, Kocaeli ve İnsan, Kocaeli ve Mekan ve Kocaeli Büyükşehir kategorilerinde başvuru yapacak yarışmacılar, her kategoriden en fazla 5 fotoğrafla yarışmaya katılabilecek. Drone ile çekilmiş fotoğrafların da kabul edileceği yarışmada;  fotoğrafların 300 dpi çözünürlükte ve 3 MB- 4.99 MB aralığında dosya büyüklüğüne sahip olma şartı bulunuyor.

 

ÖDÜLLER SİZİ BEKLİYOR

Kocaeli Manzara ve Doğa, Kocaeli Panoramik, Kocaeli ve İnsan, Kocaeli ve Mekan ve Kocaeli Büyükşehir kategorilerinde her bir kategori için birinciye 5 bin TL, ikinciye 3 bin TL, üçüncüye 2 bin TL para ödülü verilecek. 500 TL tutarında 2 mansiyon ödülü ve satın almaya değer bulunan fotoğraflar içinde 150 TL ödeme yapılacak. Ödül alan ve satın alınan fotoğraflar, Büyükşehir Belediyesi arşivine alınacak ve şehrimizin tanıtımı amacıyla çalışmalarda eser sahibinin ismi belirtilerek kullanılacak.

 

MANZARA VE DOĞA

Kocaeli; uçsuz bucaksız güzelliklerin, mavi bayraklı plajların, karlı dağların, inci gibi yan yana dizilmiş̧ kasabaların, köylerin, yaylaların, derelerin, kısaca eşsiz güzellikte manzaraların şehri.  Bu kategoride, tüm ilçeleriyle birlikte Kocaeli’nin bilinen, görülen ya da bilmediğimiz, göremediğimiz doğal güzelliklerini ve manzaralarını yansıtan fotoğraflar yarışacak.

 

PANORAMİK

Bu kategoride, tüm ilçeleriyle birlikte Kocaeli’nin doğal, turistik ve tarihi güzelliklerinin belgelendiği panoramik (maksimum 180 derece) fotoğraflar yarışacak.

 

KOCAELİ VE İNSAN

Kocaeli; işçinin, çiftçinin, balıkçının, zanaatkârın, sanatçının, neşeli cıvıl cıvıl çocukların şehri. Bu kategoride, Kocaeli’de yaşayan her kesimden insanlarımızın yer aldığı fotoğraf kareleri yarışacak.

 

KOCAELİ VE MEKAN

Kocaeli’nde sosyal, kültürel ya da tarihi açıdan önem taşıyan mekanları yaşama kattıkları dinamizm ve görsel estetikleriyle yansıtan fotoğraflar yarışacak.

 

KOCAELİ BÜYÜKŞEHİR

Kocaeli; ilçelere, mahallelere ve köylere kadar ulaşan Büyükşehir Belediyesi hizmetleriyle daima ileriye gitmenin, gelişmenin şehri. Bu kategoride, fotoğraf sanatçısının gözünden, Kocaeli Büyükşehir Belediyesi’nin yapmış olduğu hizmetleri (yatırımların yanı sıra fuarlar, festivaller, konserler, spor aktiviteleri vb) belgeleyen fotoğraflar yarışacak.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz