GÜNDEM Haberleri Tümü

Atölyeler her yaşa hitap ediyor

SEKA Kâğıt Müzesi, ziyaretçilerini ağırlamanın yanı sıra eğlenceli ve eğitici atölye etkinlikleriyle 7’den 70’e herkese hizmet vermeye devam ediyor

SEKA Kâğıt Müzesi bünyesinde bulunan ve birçoğu kâğıt sanatları atölyelerinden oluşan 16 farklı atölyede, katılımcılara kâğıdın dünyasını keşfetme imkânı sunuluyor. 7’den 70’e herkesin ilgisini çeken atölyelerde kâğıt sanatı başta olmak üzere pek çok alanda eğitimler de veriliyor. Bu atölyeler arasında; el yapımı kâğıt, damga ve baskı, sikke basım, origami – kirigami, quilling, makedo, kağıt hamurundan nesneler, hama boncuk, eva-keçe, kokulu taş, filografi, kağıttan takılar, ahşap yakma, ciltleme ve ahşap atölyeleri bulunuyor.

UYGULAMALI EĞİTİM VERİLİYOR

El yapımı kâğıt atölyesine katılım sağlayanlar kâğıt yapımında kullanılan ağaç örneklerini inceledikten sonra, atölyede bulunan yongalama makinası, pişirme kazanı ve mini hollander üzerinden kâğıt üretim yöntemlerini öğreniyor. Uygulama aşamasında ise geri dönüşüm yöntemi ile elde edilen kâğıt hamurundan kendi kâğıdını yaparak atölye çalışmasını tamamlıyor. Gerçekleştirilen origami, kirigami, quilling, makedo ve kâğıttan takılar atölyeleri ile katılım sağlayanlara ise kâğıt sanatlarının tarihsel gelişimi aktarılıyor. 

KATILIM İÇİN YAŞ SINIRI YOK

En fazla ilgi gösterilen atölye olan ahşap atölyesine katılım sağlayanlar da özel makina tezgâhlarında çeşitli boyutlardaki ahşapları torna, delme ve kesme işlemleriyle şekillendiriyor ve daha sonra birbirlerine yapıştırarak özgün figürler ortaya çıkarabiliyor. Hafta sonlarını eğlenceli ve öğretici atölyeler ile değerlendirmek isteyen 7’den 70’e herkes, atölyelere katılım sağlayabiliyor. 4 yaş ve üzeri yaş kategorilerinin bulunduğu atölyeler, Salı günleri www.sekakagitmuzesi.com adresinde yayınlanıyor ve online olarak kayıt oluşturulabiliyor.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz