SİYASET Haberleri Tümü

AK Parti'de kritik gün

Mart 2019 yerel seçim hazırlıklarına başlayan siyasi partilerde aday belirleme süreçleri devam ediyor. Ak Parti'de belediye başkan adaylığı başvuru süresi bugün doluyor

AK Parti'de belediye başkanlığı ve meclis üyelikleri için aday adaylığı başvuru süreci 5 Kasım’da başladı. Bu kapsamda belediye başkanlıkları için  başvurular bugün saat 17:00'de sona eriyor.
Belediye meclis üyelikleri için ise 3 Aralık tarihlerine kadar başvurular alınacak.

Yoğun bir başvurunun olduğu AK Parti’de son güne başvuracak isimler merakla bekleniyor. Öte yandan daha önce bu süreçte il ve ilçe yöneticileri ve ilçe başkanlarının istifa edemeyecekleri genel merkez tarafından duyurulmuştu. İl ve İlçe Yöneticilerine onay çıktı. AK Parti’de adaylık süreci devam ederken hafta sonu Genel Merkez’den gelen karara göre İl Başkanlarının onayıyla İl ve İlçe Yöneticilerine istifa izni çıktı. İstifa eden yöneticilerin bugün saat 17.00’a kadar istifa edip başvurmaları gerekiyor. İlçe Başkanlarının başvurusu ise 1 Aralık’da alınacak.

Bu yıl bir ilke imza atarak, "e-müracaat" sistemini hayata geçiren AK Parti, başvurularını internet ortamı üzerinden de alıyor.

AK Parti’de 18 Kasım’daki temayül yoklamasında da bir ilk gerçekleşecek. Temayül yoklamalarının tamamı elektronik ortamda yapılacak. "E-temayül yoklaması" ile bir günde çalışmalar tamamlanacak ve böylece 3 ton kağıttan tasarruf edilecek.

Elektronik ortamda saat 10.00-16.00 arasında yapılacak temayül yoklamaları tamamlanır tamamlanmaz sonuçlar Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’a sunulacak. Mevcut belediye başkanları da bu yıl ilk kez aday adaylığı müracaatında bulunmayacak.

AK Parti’de devam eden 3 dönem kuralına takılan belediye başkanları da tekrar aday gösterilemeyecek.

Bütün seçim bölgelerinde çalışmalarını sürdüren AK Parti’de 81 il için stratejik plan hazırlanarak Erdoğan'a sunuldu. Buna göre, aday belirleme süreci kapsamında her ile özel bir çalışma yapılarak vatandaşların, teşkilatın ve sivil toplum kuruluşlarının görüşleri alındı, mevcut belediye başkanlarının performansları değerlendirildi.

Aralarında eski belediye başkanlarının da bulunduğu 12 kişilik bir ekip, tebdili kıyafetle şehirleri gezerek sokakların yerel seçimlere yönelik nabzını tuttu. Yürütülen çalışmalar çerçevesinde önce şehirlerin sorunları belirlendi, kentin fotoğrafı çekildi.

Alandan elde edilen ve şehrin fotoğrafını çeken planda, vatandaşlar başta olmak üzere sivil toplum kuruluşları, parti teşkilatı ve milletvekillerinin istediği öne çıkan aday adayları isim isim yer aldı. Öte yandan şehirlerin ihtiyacı olan aday profili de planda aktarıldı.

Parti dışından isimlere de teklif götürülecek

Şimdiye kadar "hizmet belediyeciliği" anlayışını takip eden AK Parti tarafından, Erdoğan'ın talimatıyla Mart 2019 seçimleri için "gönül belediyeciliği" seferberliği başlatıldı. "Gönül belediyeciliği" anlayışı kapsamında belirlenen kriterlere göre, belediye başkan adaylarının vatandaşta karşılığı olacak, adaylar para, insan, mekan, algı yönetimini bilecek, AK Parti'nin oy oranını artıracak potansiyele sahip olacak.

Yapılan çalışmalarda öne çıkan isimlerde, istenen kriterlerin bulunmaması durumunda, AK Parti dışından kişilere de teklif götürülecek. AK Parti'nin aday belirleme sürecinde kadınlara "pozitif ayrımcılık" yapacağı belirtiliyor. Genel Başkan Erdoğan bu konuda teşkilatlara uyarılarda bulunduğu öğrenildi.

    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz