EĞİTİM Haberleri Tümü

GTÜ Bilime Doydu

GTÜ öğrencileri uygulama pratiklerini geliştirecekleri, canlı laboratuvar etkinliğinde akademisyenlerle bir araya gelerek önemli bir bilgi aktarım platformu oluşturdu.

Gebze Teknik Üniversitesi(GTÜ) IEEE  Engineering in Medicine and Biology Society (EMBS) tarafından  14-15 Aralık 2018 tarihlerinde GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümünde uygulamalı laboratuvar etkinliği OpenLAB gerçekleştirildi. GTÜ ve farklı üniversitelerden öğrencilerin katılımının olduğu etkinliğe uzman akademisyenler ve sektör temsilcileri bilgi ve deneyimleri ile katkılarını sundu. Geleceğin bilim insanı olacak öğrencilerin, uzman hocalar ile beraber canlı laboratuvar ortamında uygulama yapabildikleri ve bunları gözlemleyebildikleri bir organizasyon olmasının yanında alanında yetkin hocaların oturumları, poster sunumları ve farklı workshoplarla çeşitli kazanımlar sağlayan interaktif bir organizasyon yapıldı.

Etkinlik GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi  Prof. Dr. Uygar Halis Tazebay'ın "Sıvı Membransız Organellerin Oluşumu" konulu sunumu ile başladı. Oturum sonrasında uzman hocalar eşliğinde "PCR (Polymerase Chain Reaction )" ile "Antibiyotik Direnci Deneyleri" yapıldı ve tartışma ortamı yaratıldı. Program "Çeşitli Canlıların Mikroskopta İncelenmesi"nin ardından GTÜ Moleküler Biyoloji ve Genetik Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Tamer Yağcı'nın  "Antikor Üretimi: Medikal-Endüstriyel Uygulamaları" konulu sunumu ile devam etti. İngiliz Kültür Şube Müdürü Tahir Aslan'ın "Creative Idea Atolyesi-Zirveye Adım Adım Bilgi Yarışması"ndan oluşan iki adımlı Workshop'ı ile ilk gün tamamlandı.

İkinci gün ise Metis Biyoteknoloji'den Ahmet Yaşar Aslan'ın "Biyoteknolojik Çalışmalarda Birincil ve İkincil Hava Bariyerleri" konulu sunumu ile başlarken, deneyler için yetiştirilen bitkilerin gelişimini sağladığı seralar gezildi ve "Bitki Doku Kültürü İnceleme" çalışması ile devam etti. Nicat Cebrailoğlu eşliğinde "Bitkilerde CRISPR Uygulamaları ‘gRNA Dizaynı’ " konulu Workshop'ın ardından katılımcılar bir önceki gün yaptıkları deneylerin sonuçlarını tartışmak için laboratuvarları ziyaret etti ve fikirlerini paylaştı. Hem sosyal hem de bilimsel bir paylaşım ortamının sağlandığı etkinlik sürpriz çekilişler ve hediyeler ile sona erdi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz