EĞİTİM Haberleri Tümü

Çayırova'da Güvenli İnternet Semineri

Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan Çayırovalı öğrencilere güvenli internet ve teknoloji kullanımını anlattı.

Çayırova'da “ Güvenli İnternet ve Teknoloji Kullanımı” konulu eğitim semineri düzenlendi. Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan’ın konuk olduğu seminerde ortaokul 5, 6, 7 ve 8.sınıf öğrencilerine Sosyal paylaşım siteleri, web sayfaları ve oyunlarda  çocukları bekleyen çeşitli tehlikeler üzerinde durularak güvenli internet kullanımı ve internetteki saklı tuzaklar, sosyal yaşamdan örnekler verilerek, video ve animasyonlar ile desteklenerek anlatıldı. 

Uyan, Çayırovalı Öğrencilerle Güvenli İnternet Üzerine Konuştu

Çayırova Belediyesi Kültür Salonu ve Naim Süleymanoğlu Kültür Merkezinde gerçekleşen seminerde “Teknoloji ve İnternet Bağımlılığı Nedir? Bağımlılığa Sebep Olan Faktörler ve Bağımlılık Süreçleri Nedir? Teknoloji ve İnternet Bağımlılığının İnsan Hayatı Üzerindeki Zararları ve Bunlardan Korunma Yöntemleri Nedir? Sosyal Medya ve Mahremiyet Konusunda Dikkat Edilmesi Gereken Temel Hususlar” gibi konulara değinildi. 

Öğrencilerin teknoloji kullanımı konusunda farkındalığının arttırılması amaçlandığı seminerde;  teknoloji ve oyun bağımlılığı, bilgisayar, tablet ve telefon kullanımı, sosyal medyadan gelebilecek zararlar, zaman yönetimi ve internetten gelebilecek tehlikelere karşı alınacak önlemler hakkında bilgi verildi.

“Avrupalı Aileler Bilgisayarı Ortak Alanda Bulunduruyor”

Çeşitli örneklerle öğrencilere hitap eden Eğitimci Yazar Mehmet Salih Uyan, "Son dönemde gittikçe artan sosyal medya ve internet kullanımı nedeniyle psikolojisi bozulan tüketicilerin yüzde 43'ü kendini "bağımlı" olarak tanımlıyor. Aileler, internet kullanmayı iyi bilmediklerinden muhtemel riskler konusunda da yeterli bilgi sahibi değildir. İnternet bağlantılı bilgisayarın evin ortak yaşam alanında bulunması tedbirine ise, Türk ailelerin sadece %24’ü başvurmaktadır. Öte yandan, Avrupalı ailelerin %67’si çocuklarının kullandığı bilgisayarı onların odalarında değil ortak kullanılan alanda bulundurmaktadır. Aradaki farkın büyüklüğü de ailelerimizde, internetin güvenli kullanımı bilincinin oldukça düşük olduğunun göstergesidir." dedi.

“Anneler Babalar Lütfen Çocuklarınızla Vakit Geçirin!”

Öğrencilere vakitlerini internette geçirdikleri zamandan daha çok arkadaşlarıyla dışarıda geçirmeleri gerektiğini belirten Uyan, "Ebeveynlerin sadece %36’sı, çocuklarıyla onları rahatsız edecek durumlarla karşılaştıklarında ne yapmaları gerektiği hakkında konuşmaktadır. Çocuklar ise internet güvenliği ve internette başkalarına nasıl davranmaları gerektiği konusunda tavsiye almak veya onları rahatsız eden durumlarda yardım istemek amacıyla ebeveynlerinden ziyade arkadaşlarına danışmaktadırlar." sözleriyle konuşmasını sonlandırdı.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz