GÜNDEM Haberleri Tümü

İzciler Sarıkamış Şehitlerini Andı

Kağıtsporlu izciler Kocaeli Büyükşehir Belelediyesi Diriliş kampı alanında yaptıkları kamp ile Sarıkamış Şehitlerini andı.

Kocaeli Büyükşehir Belediye Kağıtsporlu izciler Sarıkamış harekâtı sırasında şehit düşen dedelerini, harekâtın 104.yılında Samanlı Dağlarında bulunan Diriliş 1 ve Diriliş 2 Kamp alanlarında gerçekleştirilen kamp ile andı. Bu yıl 4.’sü düzenlenen kampa Kağıtsporlu 300 izci, izci gönüllüleri ve izci liderleri katıldı.

Kampın ilk akşamı gerçekleştirilen programda izcilere Sarıkamış harekâtı ve doğu cephesi hakkında bilgi verildi. Kağıtsporlu izciler gecenin ilerleyen saatlerinde Sarıkamış Harekâtı sırasında donarak şehit olan dedelerinin anısına ay yıldızlı bayrak ve meşaleler ile şehitlere saygı yürüyüşü gerçekleştirdiler.

10 KİLOMETRE YÜRÜDÜLER

Kampın ikinci gününe uyanan izciler bu kez Sarıkamış harekâtında cepheye erzak ve cephane taşırken şehit olan 120 genç için 10 kilometrelik yürüyüş gerçekleştirdiler.  Anma etkinliklerinin yanı sıra izcilere kampta; Kış Kamçılığı, Iglo ve hedik yapımı, Karda Yürüyüş Teknikleri ve Paracord bileklik yapımı eğitimleri de verildi.

Kamp ateşi programına Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter yardımcısı ve Kağıtspor kulüp başkanı Ali Yeşildal ve kulüp yönetim kurulu üyeleri ve izcilik il temsilcisi Önder Alioğlu katıldı. İzmir Adliyesi önünde vatanı savunmak için gözünü kırpmadan şehit olan polis memuru Fethi Sekin ve tüm şehitlerimizin için Kuran-ı Kerim tilaveti okunması ile başlayan kamp ateşi programı kahramanlık marşları ve Sarıkamış Şehitleri gösterisi ile devam etti.

“SİZLERDE O İNANCI VE RUHU GÖRÜYORUM”

Program sonunda izciler tarafından ahşap üzerine yakma yapılarak hazırlanan hatıra plaketi kulüp başkanı Ali Yeşildal tarafından İzcilik İl Temsilcisi Önder Alioğlu’na hediye edildi. Program sonunda konuşan Yeşildal  “Sizlere bakınca 104 yıl önce Çanakkale’de Sarıkamış’ta ve çok uzak tarih olmayan 15 Temmuz hain darbe girişiminde vatanı için gözünü kırpmadan şehit olan kahramanların ruhunu ve inancını görüyorum.  Bizler sizleri çok önemsiyoruz, sizler bu aziz vatanın geleceğisiniz.  Sizleri ve sizlerin yetişmesinde emeği olan tüm izci liderlerimizi tebrik ediyorum” dedi.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz