KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

BİLKAR’ın Çocukları 27 Mart'a Hazırlanıyor

BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nca çocuk grubu Ayının Fendi Avcıyı Yendi adlı oyuna Derya Ağdaş’ın yönetmenliğinde hazırlanıyor. Topluluğun hedefi oyunu ilk 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nde sahnelemek.

Gebze’nin kültür ve sanatta aktif ve üretken sivil toplum örgütü, kültür sanat alanında Türkiye’deki iki kooperatiften biri olan BİLKAR’da çocuk tiyatrocular 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’ne Ayının Fendi Avcıyı Yendi adlı oyunla hazırlanıyor.

9 – 12 yaş grubundan  ilk ve orta dereceli 9 öğrencinin rolleri paylaştığı oyuna topluluk Derya Ağdaş’ın yönetmenliğinde hazırlanıyor. Ağdaş’ın yardımcılığını ise Gebze Ülkem Anaokulu öğrencisi 6 yaşındaki Melih Cevdet Mutlu üstlendi.

Topluluk provalarını BİLKAR Genco Erkal Sahnesi’nde BİLKAR Tiyatro Toplulukları Genel Sanat Yönetmeni Abbas Kırçıl nezaretinde sürdürüyor. Kırçıl ilk gösterimi için 27 Mart Dünya Tiyatrolar Günü’nü hedefledikleri oyunu son zamanlarda hayvanlara yapılan eziyetlere atfen, hayvan sevgisini çocuklara şimdiden aşılamak amacıyla da seçtiklerini kaydetti.

Muharrem Buhara’nın eseri olan Ayının Fendi Avcıyı Yendi; hayvanlar arası dayanışmayı ve canlıları öldürmenin iyi bir şey olmadığını anlatan, çocuklara dostluk ve arkadaşlığın önemini aşılayan bir oyun. Bu yıl içinde BİLKAR Tiyatro Topluluğu’nun çocuklardan oluşan ekibince sahnelenecek oyunda roller şu şekilde paylaşıldı:

AYI

Deniz Demirel (12)Gebze Mustafa Üstündağ Ortaokulu 7’nci sınıf

AVCI

Ali Eren Kırçıl (10)Gebze Eşrefbey İlkokulu 4’ncü sınıf

ANLATICI

Çağan Deniz Çetin (9)Çayırova Güzeltepe İlkokulu 4’ncü sınıf

HOŞHOŞ

Yusuf Ayluçtarhan (10)Darıca Bağlarbaşı Ortaokulu 5’nci sınıf

FİL

Hasan Şimşek (10)Gebze Mustafa Üstündağ Ortaokulu 5’nci sınıf

KAPLUMBAĞA

Deniz Boztaş (11)Gebze Koç Ortaokulu 6’ncı sınıf        

TAVŞAN

Esra Mutlu (9)Gebze Kroman Çelik İlkokulu 4’ncü sınıf

MAYMUN

Arda Uslu (9)Gebze Mutlukent İlkokulu 4’ncü sınıf

KELEBEK

Bahar Zelal (9)Çayırova Güzeltepe İlkokulu 4’ncü sınıf

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz