GENEL Haberleri Tümü

"Her şey insanlık için"

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi UlaşımPark şoförü Engin Bekçi, otobüste rahatsızlanan 12 yaşındaki genç kızı hastaneye yetiştirdi.

Büyükşehir Belediyesi bünyesinde faaliyet gösteren UlaşımPark otobüsü şoförü Engin Bekçi, insan hayatının öneminin her şeyden önde olduğunu gösteren bir olaya imza attı. Her şey insanlık için dedirten olayın kahramanı şoför Bekçi,  Derince Harmantarla – Umuttepe seferini yaptığı sırada üç yol mevkiinde annesiyle araca binen 12 yaşındaki Rümeysa A. adlı genç kızın rahatsızlanarak baygınlık geçirdiğini farketti. Diğer yolcular rahatsızlanan genç kıza müdahale ederken, otobüs şoförü Bekçi de durumdan haberdar edildi. Hemen otobüsü güvenli yere çeken şoför Bekçi, arka tarafa geçerek olayın ne olduğunu anlamaya çalıştı.

Olaydan sonra konuşan Bekçi, “Yolcular otobüsümde bir kız çocuğunun rahatsızlandığını söyledi. Ben de hemen otobüsümü hastaneye sürdüm. Aklımda sadece yolcumuzun hayatını kurtarmak vardı. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı” dedi. Diğer yandan yaşanılan bu olay anı, otobüsteki araç kamerasına da yansıdı.

“İNSANLIK GÖREVİMİ YAPTIM”

"Arkadan bir yolcu, genç bir kızın rahatsızlandığını söyledi. İlk önce olayı anlamak için otobüsün arka tarafına geçtim. Baygın kızı görünce hiç düşünmeden, beklemeden otobüsü direkt hastaneye sürdüm. Yolcumu Devlet Hastanesi’nin acil servisine bıraktım. İnsanlık görevimi yaptım. Benim yerimde kim olsa aynı şeyi yapardı diye düşünüyorum. Kendisine buradan da geçmiş olsun dileklerimi sunuyorum. Tüm şoför arkadaşların da bu şekilde olaylarla karşılaştıklarında daha hassas olmaya davet ediyorum.” 

SAĞLIK DURUMU İYİ

UlaşımPark’da görevli ekipler Rümeysa A.’nın sağlık durumunu öğrenmek için Kocaeli Devlet Hastanesi’ne ulaştı. Doktorlarla yapılan görüşmede yolcu Rümeysa A.’nın sağlık durumunun iyi olduğu öğrenildi. Rümeysa A.’nın babası Engin A.  ile de irtibat haline geçen ekipler, aileye geçmiş olsun dileklerini iletti.

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz