KÜLTÜR VE SANAT Haberleri Tümü

Aslanhan'a yoğun ilgi

Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan Aile içi İletişim konulu seminerde Gebzelilerle buluştu.

11 Ocak Cumartesi günü Osman Hamdi Bey Kültür Merkezinde Büyükşehir Belediyesi tarafından düzenlenen seminerde düzenlenen seminere Gebzeliler yoğun ilgi gösterdi.Konuk yazar ailelere, öğrencilere, eğitimcilere ve yöneticilere bilinç, farkındalık, değişim ve dönüşüm perspektifinden seslenerek aile içerisinde çocuk eğitiminin önemi ve nasıl olması gerektiği konusunda tavsiyelerde bulundu.

ÇOCUK YETİŞTİRMEDE YAPILAN HATALAR

Çocuk yetiştirmede yapılan hatalara değinen Aslanhan; “Bizi asıl çocuk yetiştirmede kandırdılar. Çocuğunuzla arkadaş gibi olun dediler. Meğer millete atılan en büyük kazık buymuş. Kızınız veya oğlunuzla arkadaş olmaya kalkarsanız, anne baba saygınlığınızı kaybedersiniz” ifadelerini kullandı.

Hayır demenin çocuğun özgüvenine zarar vermediğini belirten Aslanhan; “Bana her istediğimi vermeyen hayat çocuğuma mı verecek. Bugün Türkiye’de anne ve babalar çocuklarına tapıyor. Çocuk anne babasını parmağında oynatıyor." ifadelerinde bulundu.

 

“ÇOCUĞUN MADDİ MANEVİ PEK ÇOK İHTİYACI VAR”

Bir çocuğun maddi manevi pek çok ihtiyacı olduğunu ifade eden Aslanhan, “Günümüz anne babaları çocuklarının ihtiyacını maddiyata indirgemiş durumda. Anne baba olarak çocuğun her isteğini yerine getirerek, onu iyi okullara göndererek vazifenizi yaptığınızı düşünürseniz ileriki yıllarda bunun sıkıntısını yaşarsınız” dedi.

Çocaklarımız günlük işlerimizde maalesef ikinci sırada yer alıyor ve sadece problem çıkınca ilgileniyoruz diyen Aslanhan “Çocuklarımz hangi filmleri izliyor, internette neler yapıyor, okuldan sonra nerede zaman geçiriyor takip etmeliyiz. ” dedi.

EVLER PANSİYONA DÖNMESİN!

“Anne baba olarak iyi evlat yetiştirmek istiyorsanız onun gözlerinin içine bakarak onu ne kadar sevdiğinizi söylemelisin” diyen Sıtkı Aslanhan, “Çocuğunuzun başını okşayın ve onun değerli olduğunu dile getirin” tavsiyelerinde bulundu.

Aile içi iletişimde ortak yaşam alanının önemine vurgu yapan eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan, “Evler pansiyona dönmesin. Ev olmanın aile olmanın en önemli unsurlarından biri de akşam yemeğini beraber yemektir. Akşam yemeğinde bütün aile fertleri sofrada bir araya gelmiyorsa o aile için problem var demektir. Çocuklarla vakit geçirirken ruh ve gönül dünyamız başka yerlerde olmasın. Çocuklarınıza sadece sözlerinizle değil sesinizle de sarılın.’ dedi.

Eğitimci-yazar Sıtkı Aslanhan verdiği seminerde katılımcılara, iyi bir çocuk yetiştirmenin yolunun iyi bir anne baba olmaktan geçtiğini belirtti. “Siz insanlara iyi davranırsanız, insanlara karşı dürüst davranırsanız, bütün canlılara ve doğaya saygı duyarsanız çocuğunuz da bu güzellikleri öğrenir. Nezaketi çocuğunuza öğretebilmeniz için kendiniz nazik olmalısınız” dedi.

Youtube’un CEO’sunun kendi çocuklarına youtube yasakladığına dikkat çeken Aslanhan, Sosyal medyanın zararlı içeriklerle dolu olduğunu ve çocukları cep telefonu tabletten uzak tutmak gerektiğini söyledi.

Sıtkı Aslanhan seminerden sonra kitaplarını imzalarken, Gebzelileri kırmayarak onlarla bol bol fotoğraf çektirdi




 

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz