RÖPORTAJ Haberleri Tümü

Her şeyimizle hazırız!

AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık gazetemize verdiği röportajda; “Darıca olarak olası bir erken seçime hazırız” dedi.

 AK Parti Darıca İlçe Başkanı Muzaffer Bıyık, gazetemize çarpıcı açıklamalarda bulundu. 7 Haziran seçimlerinin ardından yapılan teşkilat çalışmalarından, olası erken seçim hazırlıklarına, koalisyon görüşmelerinden, terör olaylarına birçok konunun konuşulduğu röportajda çarpıcı ifadeler kullanan Bıyık; “Darıca olarak bir erken seçim startı verildiği anda her şeyimiz hazır” dedi.

Seçimlerin ardından neler yaptınız?
Darıca’da teşkilatımızın tabanıyla istişareler yapıyoruz. Seçimin hemen akabinde Ramazan ayı girdi, Ramazan’da 500’e yakın bir ev ziyareti yaptık. Bunu biz bugüne kadar basın yada sosyal medyada paylaşmadık. Her bir arkadaşımızın Allah rızası için 10 eve gitmesinin talimatını verdik. Sağolsunlar onlarda kendi imkânları ölçüsünde yardımlarını yaparak, vatandaşın sofrasında kaşık salladılar. Kocaeli’de AK Parti’den önce olmayan bir çalışmaydı bu. Biz kendi adımıza Ramazan ayını bir bereket ayı olarak görerek, bereketlendirmeye çalıştık. Manevi ikliminin de güzel olduğu bir Ramazan Ayı geçirdik.
“MÜŞAHİTLERİMİZLE BULUŞTUK”
Bayramın ardından da ülkemizdeki genel konjektüre baktığımız zaman bir seçim havasına doğru gidiyor. Burada bizim sandık müşahitlerimiz başta olmak üzere kademelerimiz ile birlikte bu işe biraz daha ısınmamız lazım. Tüm sandık müşahitlerimiz ile birlikte de Ramazan Ayı’nın son günlerine doğru bir araya geldik. Yine istişare kurulu üyelerimiz ile de bir araya geldik. İstişare kurulumuz ile biraz daha derinlere dalarak eksiklerimiz, hatalarımız Darıca özelinde konuşuldu. Vatandaşımızın 7 Haziran’da bize vermiş olduğu bir ders var. Bu dersi iyi çıkartmamız lazım. Yanlışlarımızı bir daha tekrar etmememiz lazım. Bunun için de bizde gereken ne varsa yapmaya gayret gösteriyoruz. 
“SANDIĞIMIZA SAHİP ÇIKTIK”
Bunun yanı sıra her hafta Salı ve Çarşamba günleri mahalle toplantılarımızı gerçekleştiriyoruz. Bende her hafta bir ya da iki mahallemizin yönetimin kurulu toplantısına katılıyorum. Kadın Kolları ve Gençlik Kollarımızın toplantılarında da durumu değerlendiriyoruz.  Tüm teşkilat mensuplarımızın inancı var. Olası bir erken seçim için bu bizi cesaretlendiriyor. Seçim günü için, Darıca’da 333 tane sandık vardı. Bu sandıkların tamamında AK Parti’nin sandık müşahidi, gerekirse kat sorumlusu, okul sorumlusuyla, her şeyiyle bir tam teşekkül görev yaptık. Ama vatandaşımızın takdiridir bu. Bu doğrultuda milletimize saygı duyduk ve duyuyoruz. 
Olası bir erken seçim kararı… Teşkilatınız hazır mı?
Olası bir erken seçim için ne yapmamız gerektiğinin yol haritasını çizdik ve şuanda hazır. Aynı mevcut Seçim Koordinasyon Merkezimiz ile yol yürüyeceğiz. Bir erken seçim startı verildiği anda her şeyimiz hazır. Biz sadece üst kademelerimizden bunun kararını bekliyoruz.
Koalisyon görüşmelerini nasıl değerlendiriyorsunuz?
Tabi ki gönül ister ki bir koalisyon kurulsun, neticede milletimizin kararı koalisyon kurulmasından yanaydı. Ama şunu da net bir şekilde görmekteyiz, bizim HDP ile koalisyon kurma ihtimalimiz zaten yok. Bizim teşkilat tabanımız özellikle MHP ile koalisyon kurulması noktasında bir içimizden geçen bir hissiyat vardı. Ama sağolsun Bahçeli yolu kapattı. Başlamadan kapattı. Ülkenin bir koalisyona ihtiyacı olduğu, bir hükümete ihtiyacı olduğu, ülkenin menfaatlerinin bu gerektirdiğini hiçbir şekilde görmedi. Bunun bağlamında MHP’nin bölgemizdeki tabanında da ciddi bir hayal kırıklığı oldu. İnşallah bunların fizibilitesi milletimizin tarafından çıkartılacaktır. Şuan Cumhuriyet Halk Partisi ile görüşmeler sürüyor. Sonuç ne olur bilinmez ama bir kan uyuşmazlığı var gibi görünüyor. Gönül ister ki ortak noktada buluşma sağlansın. 
“HİÇ BİRİNİN HADDİ DEĞİL”
Ayrıca halkın yüzde 52 oyunu almış Cumhurbaşkanımızın sarayı ile şununla bununla uğraşmadan, onun yetki sınırları zaten Anayasa’da belirtilmiştir. Bu ne CHP’nin, ne MHP’nin nede HDP’nin haddi değildir. Anayasal çizgilerinde Sayın Cumhurbaşkanımız zaten neyin ne olduğunu bilen bir insandır. Kendi yetkisinin ne olduğunu herkes biliyor. Bütün konuşmalarında milletimizin menfaatine konuşuyor. Koalisyon görüşmelerinde Cumhurbaşkanının masaya atılmasını ben etik bulmuyorum. Gerçekten de yadırgıyorum. Bunlardan görüyoruz ki vatandaşın vermiş olduğu oydan kendilerine paye çıkartmamışlar. Halen daha R. Tayyip Erdoğan’ı itibarsızlaştırmak adına bir şey yapabilir miyiz diye kendi kendilerine bir oyun içerisindeler ama buda bir gerçek vatandaşımız, halkımız, AK Parti teşkilatları özellikle Cumhurbaşkanını çok seviyor. Ona gelecek bir yanlışın memlekete yapılacak bir yanlış olarak düşünüyor şahsımda dâhil olmak üzere. 
Olası erken seçimde sonuç ne olur?
Olası bir erken seçimde milletimizin takdiri ne şekilde olur bunu şimdiden kestirmek zor. Biz hergün halkımızla iç içeyiz. Bugünde ben röportaj öncesinde bir cenazedeydim. Biz vatandaşlarımızla iç içe olmaya gayret gösteriyoruz. Şunu net bir şekilde görüyoruz ki AK Parti bundan daha kötü olmaz. Ama şuna da yine yürekten inanıyorum, tek başına iktidar olabilecek oy oranını yakalayacağımız kanaatindeyim. Bunun kararını milletimiz verecektir ve ben milletimize inanıyorum. Halkın mesajını okuyamayan siyasi partilerle karşı karşıya kaldık. Olası bir erken seçimde ‘benim mesajımı sen nasıl anlamazsın’ diyen vatandaş gereğini yapacaktır diye düşünüyorum.
Şuanda teşkilat olarak ne tür çalışmalar yapıyorsunuz?
Milletvekillerimiz ile birlikte aynı seçim sürecinde olduğu gibi programlar yapıyoruz. Özellikle ev ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Bizlere kapısını açan insanlarımıza teşekkür ziyaretleri gerçekleştiriyoruz. Sivil Toplum Kuruluşlarına ziyaretler yapacağız. Milletvekillerimizi seçim öncesi gittiğimiz yerlere yeniden gitmeyi planlıyoruz. Çünkü siyasetimizin geçmişinden kaynaklanan bir kirli yüzü ‘Kardeşim seçimden seçime geliyorsunuz’ bir havası var. Aslına bakarsanız bizim milletvekillerimiz bu konuda çok duyarlılar. Hepsi her gün vatandaşlarımız ile birlikte. Geçen akşam ben iş yerindeydim. Cemalettin Kaflı aradı, sahile giderek orada bulunan vatandaşlarımız ile sohbet ettik. Teşkilatlarımız, belediye başkanlarımız ve milletvekillerimiz hamdolsun vatandaştan kopmayan bir yapıya hâkim.
Son günlerde yaşanan terör olayları… Neler söylemek istersiniz?
Terör her birimizin konuşurken dahi tüylerimizin diken diken olduğu, bir şehit haberinin olduğu zaman yüreğimizin sızladığı bir tablo var. İnsani duygularımızın hat safhada olduğu bir süreçte yaşıyoruz. Ama şehit vermekle biz bu memleketi kimseye emanet etmeyeyiz bu bir gerçek. Binlerce şehit vermiş bir ülkeyiz. Benimde dedemin ağabeyleri Çanakkale şehidiler. Biz böyle bir toplumdan geliyoruz. En hassas noktamız vatanımızın bölünmez bütünlüğü. Üç beştane çapulcu bize yön vermeye çalışamayacak. Bununla alakalı hamdolsun devletimiz güçlü.  Bu İŞİD’de olsa aynıdır, PKK’da olsa aynıdır. Terörün ne dili vardır, ne dini, ne ırkı ne mezhebi vardır. Masum vatandaşımıza yapılan saldırı terördür. Bunu her zaman lanetliyoruz. Genelkurmayımız, hükümetimizin almış olduğu kararlarla operasyonlar yapılıyor. Bu işin kökünü kazınması gerektiği bir kez daha ortada. 
“BİZ KİMSEYE YÜZ VERMEDİK”
Bize yapılan en büyük eleştiriydi. Siz bunlara yüz verdiniz diye. Biz kimseye yüz vermedik. Bunu silahla değil, meclis yoluyla hakkınızı arayın diye mesaj vermiştik. Çözüm sürecinin asıl amacı da buydu zaten. Ama hala daha silahtan ve kandan beslenen terör örgütü var. Şehitlerimize yüreğimiz sızlıyor. Bu olayların yaşanmaması için mücadele ediyoruz. Ben Darıca’da bulunan tüm şehit ailelerini tek tek ziyaret ettik. Hepsi ‘Başkasının ocağına ateş düşmesin’ diyor. 
Askeri alanla ilgili ranta kurban gidecek eleştirileri var. Siz neler söylemek istersiniz? Orada ki son durum nedir?
Askeri alanla alakalı, rant denilen şey birilerine peşkeş çekilmesidir. Rantın anlamı budur. Vatandaşın hizmetine yapılan halkın faydalandığı şeyler rant değildir. Bizim oradaki amacımız, 100 – 200 dönüm arazi alıp sahilde orada Kaymakamlık, Belediye ve büyük bir meydan ile sahile entegre bir hizmet yapmak düşünülüyor. Bunun adı rant ise evet biz rant yapıyoruz. Bu vatandaşa yapılan bir hizmettir. Darıca’da ki Kaymakamlık binası, Emniyet Müdürlüğü binası Darıca’ya yakışmıyor. Kamu binalarımıza bir çözüm bulmamız lazım. Darıca’da arazi sıkıntısından dolayı bu bulunamadı. Bakanımızın çalışmalarından bir meyve alırsak, Darıca kamu kurum ve kuruluşlarının muazzam olduğu bir yer olacaktır.
Son olarak neler söylemek istersiniz?
Başta ülkemizde yaşanan terör olaylarının son bulmasını temenni ediyorum. Biz AK Parti teşkilatları olarak gece gündüz çalışmalarımıza devam ediyoruz. Halkımıza partimize göstermiş olduğu ilgi için sizin aracılığınız ile bir kez daha teşekkür ediyorum. Size ve ekibinize de ayrıca teşekkür ediyorum.



    Çok Yorumlananlar

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz