GÜNDEM Haberleri Tümü

- İDAM !!! (2)

 

NE YAPMAK LAZIM?

İstismarın önlenmesi, istismara uğrayanın psikolojik tedavisi önemlidir.

Çocuk istismarı ile ilgili nasıl mücadele edilmeli? Halk eğitilmeli ve bilinçlendirilmelidir.

Biz küçükken annemiz, babamız: “Sakın ha! Kimseden şeker alma, sakız alma! Tanımadığın kimseyle konuşma!” derlerdi.

Evet, asalım, keselim, hadım edelim, paylaşımlarının yanında, toplumu da bu konuda mutlaka uyaralım. Asparagas haberlerle galeyana gelmeyelim.

Suç sadece cezayla değil, eğitimle de bitirilebilir. Fail başına geleceği değil, kirli amaçlarına odaklanır. Cezalar kısmi caydırıcıdır.

Bu hususta devlet, STK’lar ve aileler üzerlerine düşen görevleri mutlaka yapmalıdırlar.

Ebeveynler çocuklarını gözlemlemeli, hal, hareket ve tavırlarını incelemelidir. Yeme, içme, uyku ve sosyal alışkanlıklarına dikkat etmelidir.

Çocuklarımızla daha fazla vakit geçirelim. Hayatı paylaşalım. Edebi öğretirken, cinselliği de anlatalım. İyi ve kötüyü gösterelim. Manevi değerlerimizle tanıştıralım.

Robotlaşan çocuklarımız, çocukluklarını yaşamalıdır. Eskiden sokaklar ve komşular güvenliydi. Şimdi hiçbir yer ve şahısta güven kalmadı. Geleceğimize sahip çıkalım.

Çocuklarımızı “Mavi Balina” ve “Momo” gibi beyinlerini iğfal eden oyunlardan, bilgisayarlardan uzak tutalım.

Psikolojik ruh bozukluğu olan bazılarının da istismara uğradığı görülmektedir. Uzmanların görüşüne göre; psikolojik olarak yıpranan kişi destek almazsa zamanla sağlıklı düşünme yeteneğini kaybeder, suça meyilli hale gelir. Ayrıca hayatı cinsellik olarak algılayan kişilerde de bastırılmış duygular, güçsüz insanlara saldırı şeklinde tezahür eder.

ADALETE GÜVEN ZEDELENMEMELİ

Yukarıda cezalar kısmi caydırıcıdır dedik. Ama tam caydırıcı olması için idam cezası gündeme alınmalı, VATAN HAİNLERİ VE TECAVÜZCÜLERE İVEDİLİKLE İDAM KARARI ÇIKARTILMALIDIR.

Bu siyasi malzeme yapılmamalıdır. Sosyal medyadaki bilgi kirliliğine müsamaha edilmemelidir.

Adalet ve güven duygusunu yok eden bu tür olaylara karşı, meclisteki 600 milletvekili derhal toplanmalı ve yasal düzenlemeler yapmalıdır.

Konunun muhatabı Bakanlıklar, Kurumlar, STK’lar göstermelik tavırlardan hal ve hareketlerden kaçınmalı, empati yapmalı ve çözümcü olmalıdır.

Antalya’da bu konuları amaç edinen “Çocukça Derneği” var. Türkiye çapında eğitim hizmetleri ve psikolojik çalışmalar yürütmektedirler. Başkan Av. Buğra Kaan OĞUZ Bey ve ekibini tebrik ediyorum.

Sivil toplum kuruşları da bu konuda üzerlerine düşenleri yapmalıdırlar. Çocuklarımız bizim her şeyimizdir.

Çocuklarımızı koruyalım, sahip çıkalım.

Kalın sağlıcakla...

Yorum Gönder
Yorumunuz onaylanmak üzere yöneticiye iletilmiştir. Teşekkür Ederiz.
Yorumunuz onaylanmıştır, teşekkür ederiz.
Ad Soyad
Yorumunuz